ĐOKOVIĆ ILI FEDERER? Italijan ŠOKIRAO planetu izborom najboljeg igrača svih vremena!

Autor:

Sport

04.10.2021

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Paolo Bertolući ocenio je da je Novak Đoković najbolji igrač u istoriji tenisa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Već duže vreme se vodi rasprava oko laskavog GOAT priznanja, a Paolo je uveren da ono treba da pripadne Srbinu, iako je Švajcarac dao identitet "belom sportu".

Federer je tenis, svi smo mi 'Federerovci', ali Đoković iz 2013. i u poslednjih godinu i po dana je najjači igrač ikada. On i Nadal su u mogućnosti da zadrže psihički i takmičarski ritam koje ja nisam mogao pet minuta. Kako oni to rade? Mogu samo da im se divim - rekao je Bertolaći, pa dodao:

Oni (Federer, Nadal i Đoković) poznaju prošlost svog sporta i poštuju ga. Možete ih sresti za večerom i ako im priđete oni će vas pozdraviti, znaju ko ste, šta ste uradili i pričaće sa vama. To je znak obrazovanosti, ali i istorijske kulture i pristojnosti. Hajde da govorimo o planetarnim šampionima, umesto samo o tenisu. Osim njih, ne znam nikoga drugog van terena - podvukao je Italijan.

Podsećamo da će Novak Đoković na Australijan Openu imati priliku da osvoji svoju 21. Grend slem titulu, čime bi se na večnoj listi "osamio" u odnosu na Federera i Nadala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading