ĐOKOVIĆ SILAZI SA TRONA: Poznato kada Novak GUBI prvo mesto na ATP listi!

Autor:

Sport

29.09.2021

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku prethodne dve godine ATP je pravio mnogo promena u načinu bodovanja kao i o svom kalendaru zbog pandemije korona virusa. Međutim, sve je to dovelo do krajnje zbunjujuće situacije na rang listi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kako će ova odluka uticati na Novaka?

Naime, Novak će izgubiti 500 bodova narednog ponedeljka, a moguće je i da će izgubiti prvo mesto na ATP listi od 1. novembra, ali bi se u tom slučaju, vratio na tu poziciju sedam dana kasnije.

Pojasnimo preciznije, Đoković je zagarantovao svoje mesto na čelu ATP liste do 1. novembra 2021. godine, kada bi trebalo da mu se obriše 1.000 bodova osvojenih na mastersu u Parizu još 2019. godine.

Tada je Novak osvojio trofej, ali zbog "zamrzavanja" bodova, i dalje mu se računaju bodovi iako je turnir od pre dve godine.

Ono što predstavlja problem je što je 1. novembar datum pre odigravanja samog mastersa u Parizu ove godine, pa bi Đoković poene koje bi osvajao u "Bersiju" ove sezone tek kasnije dobio u svom kontu na ATP listi.

Drugi deo ove zbunjujuće situacije je taj što bi ATP trebalo da 8. novembra obriše bodove za masters u Parizu koji je igran 2020. godine, a kada je Danil Medvedev osvojio trofej i 1.000 bodova. Pošto je Medvedev čovek koji bi Novaka "odmenio" na prvom mestu, nakon tih izbubljenih 1000. bodova, morao bi da se ponovo vrati na drugu poziciju.

Vredi napomenuti i da su u prošlosti u ATP-u ovakve razlike u datumima kada se "brišu" bodovi bile sređivane, pa nije nemoguće da ATP odluči da se i Novaku i Medvedevu njihovih 1.000 bodova obriše istog datuma.

Ukoliko to ne bude slučaj, Đoković bi teoretski mogao da ostane bez prvog mesta 1. novembra, ali je zagarantovano da bi se u tom slučaju vratio na vrh ATP liste već 8. novembra, kao i da bi tu ostao 15. novembra, čime bi stigao do 346 nedelja na vrhu rang liste.

 

 

Sve u svemu, ukoliko ATP ostane pri svojoj odluci, Medvedev bi mogao da početkom novembra na nedelju dana prekine vladavinu Srbina, ali će upravo Novak započeti Završni masters u Torinu kao najbolji igrač sveta.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading