I HRVATI NAVIJAJU ZA ĐOKOVIĆA: Kako je Novak dobio podršku odakle NIKO NIJE OČEKIVAO!

Autor:

Sport

10.09.2021

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji i Hrvatskoj je i dalje veća vest sportski neuspeh nego uspeh "ovih drugih", a jedini čovek koji je pokušao da "pomiri" dve nacije je Novak Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković je očigledno nasledio kosmopolitsko razmišljanje od Nikole Pilića koji je svoje tenisko znanje prosipao širom Evrope.

Pilić je Hrvat koji je pomogao Srbima da stignu do najvećeg uspeha u reprezentativnom tenisu - osvajanja Dejvis kupa 2010, a upravo zbog Novaka postao deo našeg nacionalnog tima.

Tamošnja javnost naravno nije na najbolji način prihvatila njegov prelazak u reprezentaciju Srbije, ali posle dolaska Gorana Ivaniševića u tim najboljeg tenisera sveta, izgleda da je tenis postao jedino polje koje nije "bojno" za Srbe i Hrvate.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Pilić tokom angažmana u reprezentaciji Srbije

Hrvatski stručnjak je jednostavno znao kako do trofeja Dejvis kupa koji je osvajao sa tri reprezentacije: triput sa Nemačkom, dvaput sa Hrvatskom i jednom sa Srbijom.

Pilić smatra da Novaku dobro ide u nameri da pomiri dve nacije.

- Bilo bi dobro da Novak uspe u nameri da pomiri Srbe i Hrvate, što i pokušava. Međutim, politika je jedno, dok su normalni ljudi drugo. Al,i to ide teško jer su odnosi između dve nacije jako loši- rekao je Pilić za naš portal.

Novak je cenjen u hrvatskoj sportskoj javnosti, a poznato je da je veliki poštovalac tamošnjeg fudbala.

Jedna situacija sa turnira u Umagu koja se desila pre nekoliko godina, a koju nam je prepričao Pilić je potvrdila da su Hrvati prijateljski najstrojeni prema Novaku.

- Đoković je dosta popularan u Hrvatskoj. Sećam se kada je igrao na turniru u Umagu protiv Stena Vavrinke, predao je meč zbog povrede, nije mogao da nastavi, ali svi su mu aplaudirali, jako ga cene i poštuju, on se kotira jako dobro u hrvatskoj javnosti - rekao je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading