ŠTA VIŠE HOĆETE OD NOVAKA? Nikola Pilić za Republika.rs - Đoković je već NAJBOLJI SVIH VREMENA, a Zapad mu to NEĆE OPROSTITI!

Autor:

Sport

10.09.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je na pragu još jednog istorijskog podviga, a legendarni Hrvat Nikola Pilić koji je imao mnogo uticaja na njegovu tenisku karijeru za Republika. rs poručuje: Novak je već najbolji svih vremena!

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Nikola Pilić

Titula na US Openu deli Novaka Đokovića od zvanja Grend slem rekordera i možda onog prestižnijeg "najboljeg tenisera svih vremena".

Hrvatski stručnjak Nikola Pilić je u razgovoru za naš portal prognozirao ishod meča Đoković - Zverev u polufinalu US Opena, ali se takođe dotakao mnogih tema koje se tiču njegovog nekadašnjeg učenika, za koga kako kaže, navija ceo život.

U teniskoj akademiji u Minhenu je utkao svoje znanje u poteze dečaka koji je dve decenije kasnije na pragu da ponovi podvig Roda Lejvera i osvoji "Kalendarski slem", a do tog dostignuća mu predstoje dva koraka, prva prepreka je Aleksandar Zverev koji ga je porazio u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Nikola Pilić na treningu

Pilić smatra, da ipak sve zavisi od Novaka.

Đoković je prvi nosilac na US Openu i prvi je favorit za osvajanje, ovo će mu sigurno biti najteži meč na turniru, ne zbog poraza na Olimpijskim igrama u Tokiju već zbog toga što Aleksandar Zverev igra sjajan tenis. Ali, ako Novak bude u šestoj brzini, neće biti problema- rekao je Pilić za Republika.rs.

Pilić: Đoković je za mene već najbolji svih vremena!

- Dok nije osvojio Vimbldon nisam želeo to da izgovorim, ali on je najbolji prema svim mogućim parametrima. Ja jesam njegov navijač ceo život, ali nisam subjektivan, kada sam stavio breojke na sto, mogu to da kažem.

- Najveći broj nedelja na prvom mestu ATP liste

- Osvajanje tri Grend slema u nizu u tri navrata

- Najveći broj osvojenih turnira Master serije

- Zlatni Masters

- Najveći broj bodova na ATP listi

Šta hoćete više?- poentirao je hrvatski stručnjak

Zlato u Tokiju je ostalo nedosanjan san, a iskusni stručnjak je otkrio šta se zapravo dogodilo i na koji način Novak treba da parira Zverevu u Njujorku.

- Đoković je imao problema sa ramenom u Tokiju, to nije bio onaj pravi Novak, nije bio zdrav, ali karte se ponovo mešaju. U sportu nema garancija za pobedu, Nemac servira jako dobro, greške je sve na minimum, ali možemo da se nadamo da neće tako dobro servirati. Ono što Đoković mora da uradi je da dobro reternira.

Što se tiče drugog polufinala, Pilić nema dilemu, smatra da će Danil Medvedev lako izaći na kraj sa mladim Kanađaninom Ože-Alijasimom.

Može li Đoković do 21. Grend slem titule?

- Može do titule, ali lako je reći, a teško ostvariti taj uspeh, ali njegova snaga je njegov mentatlitet. On je ulazio nešto sporije u mečeve, a onda se vidi njegova psiha i preokret, nastavi da igra kao da se ništa nije dogodilo.

Navijači u Njujorku će ponovo biti na starom zadatku "isprovocirati Đokovića".

- Publika u Njujorku nije naklonjena Đokoviću, uvek navijaju za novo ime, novo lice, onoga ko je inferiorniji, tako će biti i sada.

Pilić smatra da je Đoković u daleko boljoj poziciji od članova "velike trojke" i da mu predstoji još nekoliko godina vrhunskog tenisa.

- Đoković može da igra još dve tri godine na vrhunskom nivou, ima izvanredno zdravo telo, a koliko još titula može da osvoji zna samo onaj odozgo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Najveći konkurent Novaku Đokoviću, uz nadolazeću "mladu generaciju" je Rafael Nadal koji polako posustaje.

- Nadal je usporio, ima problem sa povredom, počeo je da gubi tamo gde niko nije gubio. Na šljaci niko neće uspeti nikad ono što je on uspeo, nema konkurenciju na toj podlozi, ali Novak je bolji od njega jer je najbolji na ostale tri podloge.

Navikli smo da Novak Đoković najpotcenjeniji teniser na Turu i da mu zapadni svet nije naklonjen, a teniski mag je objasnio zašto je to slučaj.

- Zapadni svet nikada neće promeniti mišljenje o Đokoviću, ni kada osvoji 21. titulu, on im smeta jer dolazi iz jedne male zemlje, nije Amerikanac, Englez, Italijan, on ima karakter, a njima to ne odogovara. On je prepametan za zapadni svet. Možda će mu oprostiti uspehe kada prestane da igra tenis- rekao je Pilić.

Međutim, izgleda da se "teniska paradigma" polako menja što svedoči jedan tekst "Njujork tajmsa" koji je oduševio nekadašnjeg Đokovićevog učitelja, a možda se upravo posle osvojenog US Opena zapadni svet konačno pokloni najboljem svih vremena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading