EPSKA SENZACIJA U NJUJORKU: Eliminisan jedan od NAJVEĆIH favorita, Noletu se otvara put ka 21. GREND SLEMU!

Autor:

Sport

03.09.2021

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz napravio je najveće iznenađenje na ovogodišnjem US Openu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Alkaraz je u 3. kolu posle pet setova epske borbe eliminisao trećeg tenisera sveta Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:2(6:3, 4:6, 7:6 (2), 0:6, 7:6 (5)) .

Španac je tako prošao u osminu finala gde ga čeka Peter Gojovčikiz Nemačke.

Nadalov naslednik je fantastično otvorio meč i lako i brzo je poveo sa 4:0. Cicipas je jedino uspeo da vrati jedan brejk, ali je to bilo sve, pa je Alkaraz sa 6:3 osvojio prvi set.

Nastavio je Španac da melje Cicipasa, te je na startu drugog seta poveo sa 3:0. Ipak, od tog trenutka Grk preuzima dominaciju, osvaja šest od narednih sedam gemova i poravnava na 1:1 u setovima.

Videlo se da Alkaraz nije mogao da se oporavi od propuštene prednosti, što je Cicipas znalački koristio. Poveo je treći teniser sveta sa 5:2 u trećem setu i činilo se da je u potpunosti slomio otpor mlađanog rivala. Međutim, dogodilo se potpuno suprotno. Alkaraz se vratio, napravio dva brejka i preokrenuo na 6:5, a na kraju je set otišao u taj-brejk. Tamo je Španac ubedljivo slavio sa 7:2 i tako poveo sa 2:1.

Cicipas zatim odlazi na pet i po minuta u toalet, vraća se i osvaja šest gemova zaredom. Grk je samleo rivala u ovom delu igre, nije mu dopustio ni gem, pa je lako i brzo sa 6:0 uveo meč u peti odlučujući set.

U petom setu vođena je velika borba, Alkaraz se brzo opasuljio od četvrtog seta, te je ponovo prikazivao sjajnu igru. Cicipas je imao jednu brejk šansu u šestom gemu, ali se Španac izvukao. Pobednik se odlučivao u taj-brejku.

Alkaraz je igrao kao u transu i poprilično lako je stigao do 6:3 i tri meč lopte. Imao je dva servisa za trijumf, ali nije iskoristio nijedan, a na 6:4 je njegov lob završio nekoliko milimetara iza osnovne linije.

Ipak, sledeći poen osvaja pošto je napao drugi servis Cicipasa i došao je do pobede.

Ovom porazu Grka najviše se će se obradovati Đoković, Medvedev i Cicipas, koji su ostali bez teškog rivala na putu ka osvajanju US Opena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
padre

04.09.2021 17:07

Kakav put se otvara! Pa tamo je glavni Medvedev i Cicipas nije imao šansi, a ovde je Zverev, a pre njega Beretini! Kakav put mu se to otvorio?