PRORADIO SRPSKI INAT: Pitali su Noleta o Amerikancima, Đoković ovim rečima UĆUTKAO Njujork!

Autor:

Sport

01.09.2021

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je, posle plasmana u 2. kolo US Opena, da se trudi da se ne obazire na ponašanje publike, a pohvalio je i rivala, talentovanog Danca Helgora Runea.

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Navijači na "Artur Ešu" očigledno su stali na stranu Runea, a u nekoliko navrata su skandirali njegovo ime, uz zvižduke najboljem na svetu.

Nole je istakao da ima iskustva sa neprijatnom atmosferom koja nije uspela da ga poremeti, a možda ga je čak i dodatno motivisala.

- Nisam stvarno čuo, ne znam šta su skandirali. Mislio sam da samo zvižde. Ne znam, nije baš bila idealna atmosfera za mene. Bio sam i igrao u raznim lošim atmosferama, pa znam kako da izađem na kraj sa tim - ocenio je Đoković ponašanje Amerikanaca.

Srbin je imao samo reči hvale za Runea, koga je savladao sa 3:1 po setovima.

- Teško je pričati o trećem i četvrtom setu jer se jedva kretao. Ja sam dobro krenuo, odlično sam odigrao prvi set. Sve je išlo dobro, ali mi je odjednom nestao prvi servis. Bili su to loši procenti i svaka čast njemu na borbi. Imao je publiku iza sebe. On je igrao prvi meč, a ja imam mnogo iskustva ovde, ipak mi je bilo teško. Osećao sam se zarđalo na početku. Zadovoljan sam kako se završilo, ali nije bila fer borba jer je on bio povređen. Teško je to pravilo što ne može da uzme medicinski tajm-aut. Problemi sa grčevima su teški, znam da treba da uradi sve da ih izbegne, ali znam i da se dešava - kazao je Nole, a zatim se pozabavio najvećom preprekom po povratku na teren.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Rune

Cela teniska zajednica ima velika očekivanja i veliki je pritisak. Voleo bih da pobedim i ispišem istoriju, to je nešto što me inspiriše. Trenutno sam fokusiran samo da dajem sve od sebe svakog dana. Znam da zvuči kao kliše, ali moram tako. Imam drugačiju rutinu od ostalih igrača i uvek radim ono što mi je donosilo dobro u prošlosti. Imam formulu koja mi radi dobar posao već godinama. Ipak, to mi ne garantuje da će raditi svaki put - apostrofirao je Novak Đoković.

Srbin će se u 2. kolu US Opena sastati sa Holanđaninom Talonom Grikspurom, koji je nadigrao Nemca Jana Lenarda Štrufa rezultatom 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

01.09.2021 21:38

Napred Nole, uz tebe smo do novog grend slema.