MUČENJE, PA NOLETOVA EKSPLOZIJA: Đoković slomio otpor tinejdžera za 2. kolo US Opena! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.09.2021

04:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US Opena trijumfom nad danskim igračem Holgerom Runeom rezultatom 3:1.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Po setovima je bilo 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1, a meč na "Artur Ešu" trajao je ukupno dva časa i 16 minuta igre. Srbin je, uz puno oscilacija, uspeo da prođe dalje, a nekada najbolji junior planete pokazao je veliki potencijal osvajanjem drugog perioda igre u taj brejku sa 7:5.

Nole je furiozno otvorio meč, odmah je napravio brejk i poveo sa velikih 3:0. Nije prošlo ni pola sata igre, a na semaforu je stajalo 1:0, dok je 18-godišnji Danac osvojio tek jedan gem.

 

 

Međutim, Rune se probudio u drugom setu, koji je započeo sa tri vezana odlična gema za 3:0. Đoković se vratio i izborio taj-brejk, ali ga nije odigrao na prepoznatljiv način. Rune je došao do tri set lopte vođstvom od 6:3 u 13. gemu igre, a šansu je iskoristio za izjednačenje (1:1).

 

 

Ipak, od tada je na terenu u Nujorku postojao samo jedan igrač. Novak je bio ubedljiv u trećem i četvrtom setu, a protivniku, koji se mučio i sa grčevima, prepustio je samo tri gema za očekivani prolaz u drugu rundu.

 

 

Noletov naredni izazov biće okršaj sa Holanđaninom Talonom Grikspurom, koji je iznenadio Nemca Jana Lenarda Štrufa pobedom rezultatom 3:2. Podsetimo, Đoković na Otvorenom prvenstvu Amerike juri svoju 21. Grend slem titulu, čime bi na "večnoj listi" pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading