STAO NA NOVAKOVU STRANU: Ljuti Đokovićev rival MORAO da se složi oko GORUĆEG PITANJA!

Autor: Republika

Sport

24.07.2021

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi nosilac Olimpijskih igara Danil Medvedev se žalio na uslove u Tokiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Rus je Aleksandera Bublika iz Kazahstana, 6:4, 7:6 (8), ali i on je poput Novaka Đokovića bio nezadovoljan terminom odigravanja mečeva.

Igrači su bili prinuđeni da igraju po nesnosnoj vrućini na 33 stepena, vlaga je bila izuzetno visoka i nije bilo nimalo prijatno ni za gledanje, a kamoli za igranje.

On je otuda podržao apel Novaka Đokovića da se teniski mečevi igraju nešto kasnije.

- Još čekam da vidim igrača koji voli da igra po ovakvim vremenskim uslovima. Igrati po vlažnosti od 90 odsto ili Bog zna već koliko, to je strahovito izazovno. Isto je za sve, to smo znali kada smo dolazili u Tokio. Očekivali smo teške uslove, ali dok ne dođete ovde i ne osetite to, ne znate kako je - rekao je Medvedev.

On je dodao da je na terenu u pojedinim momentima bilo nesnosno.

- Nije bilo mnogo povetarca. Osećao sam kao da je vreo vazduh zarobljen nad podlogom. Bilo je teško, naročito u tim ranijim mečevima. Ja sam bar polovinu meča imao senku na teenu, tako da sam mogao lopticu bolje da vidim i da ne osečam vrtoglavicu na terenu - rekao je Medvedev.

Ima još jedni zamerku.

- Ne mislim da će bilo šta menjati usred turnira, ali to se može uraditi. Činjenica da prilikom promena strana imamo samo minut je šala. Trebalo bi da bude 90 sekundi, kao na drugim turnirima.

Mečevi u Tokiju počeli su u 11 časova po lokalnom vremenu, tako da je dosta njih igrano u najtoplijem delu dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading