(FOTO, VIDEO) IDEM PO ZLATO! Đoković ispraćen u Tokio na VELIČANSTVEN NAČIN!

Autor: Republika

Sport

20.07.2021

11:37 >> 11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković se obratio medijima pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Foto: youtube.com/Tanjug
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta ide rešen da se vrati za zlatom:

- Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija, svog naroda, lepo je na ovaj način otići u Japan gde imam najveće ambicije. Idem na lalto, na najveće odličje. To nije tajna, već veliki cilj i ambicija, još pre početka ove sezone sam to zacrtao. Jeste napet rasporrd, ali sam se dosta dobro spremio, dobijao sam mečeve što uliva samopouzdanje i energiju. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća privilegija, najlepši momenti za svakog sportistu. Ja sam u individualnom sportu i retko imam prilike za timskim takmičim, osim kropz Dejvis kup i ATP kup, što sam oba osvajao sa Srbijom. Ono što mi fali je zlato na Olimpijadi. Osećam se odlično, spreman sam.

Novak je istakao koliko će mu značiti boravak u Olimpijskom selu sa ostalim sportistima:

- Olimpijada je najveća sportska smotra u istoriji i ne možete da doživite nigde drugde taj osećaj. Pre svega, predstavljate svoju zemlju, takmičenje sa najboljima na svetu i ono što je razlikuje je sportsko selo sa svim sportistima iz svih zemalja. Delite vreme sa njima, jedete, spavate pod istim krovom. Toga se rado sećam iz prethodnih iskustava, nezamenljiv osećaj koji mi dao dodatni podstrek nadalje. Interesantno je videti kako treniraju, kako se spremaju, ponašaju, to je zabavno i mnogo korisno da podelimo iskustva i znanja koja mogu da nam koriste. 

Prokomentarisao je i pripreme i najveće rivale u Tokiju:

- Bile su odlične pripreme, imao sam odličnog sparing partnera. Odlično vreme i atmosfera i dali su mi vetar u leđa za Tokio. Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, opet dosta njih je tamo. Medvedev, Cicipas, Zverev su najteži protivnici koje bih izdvojio. Treba doći do finala, ima puno pritisaka i emocija. Vrlo dobro znam jer sam imao iskustva u prošlosti - zaključio je Novak, a onda ustao tokom izvođenja himne "Bože pravde" s kojom je ispraćen u Japan. (Pogledajte na videu ispod -13:30)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading