POREMETIO SAM PLANOVE ZAPADU, JA IZ MALE SRBIJE: Đokovićeva poruka ODJEKNULA kao grom!

Autor: Republika

Sport

11.07.2021

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NOvak Đoković je dao intervju za RTS posle šestog trofeja na Vimbldonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković posle završnog poena

Najbolji teniser na svetu nije mogao da zadrži emocije i prvo je glasno pozdravio sve Srbe:

- Srbijo, volim te! Idemo!

Prvo je odgovorio na pitanje šta bi s ove pozicije rekao malom Novaku koji tek počinje da drži reket:

- Veruj u svoje snove, ostvariće se. Ne znam odakle da počnem, nadam se da se ne ponavljam. Vimbldon je uvek bio turnir snova za mene. Još od kad sam kao dete gledao finala Pita Samprasa, koji je postao moja inspiracija. Snovi su se ostvarili 2011. godine kad sam bio broj jedan i osvojio Vimbldon, vratio se u Srbiju, proslavio sa svojim narodom,... Nezaboravno iskustvo. Trudim se posle 10 godina da osvestim šta sam sve prošao, teško je osvrnuti se i doživeti sve u momentu, naročito jer sam kao teniser naučio da okrenem novi list. Istorijski uspeh, ispunjavajuće za mene, moj tim i porodicu. Želim da se zahvalim svima koji su slali podršku. Iako većina nije bila iz Srbije na stadionu, osećao sam ih, hvala na podršci.

Naveo je i kako uvek uspe da pronađe motivaciju:

- Uvek sam gladan trofeja, uvek imam nove ciljeve i hoću da ispišem nove stranice sporta. Ja obožavam tenis, igram ga i sa svojim sinom. Za mene su kratkoročni i dugoročni ciljevi oni najveći, to me ispunjava i idemo dalje.

Usledila je za kraj i poruka mladima, kojima je nesumnjivi idol:

- Da veruju u svoje snove, da pronađu nešto što ih čini srećnim, što im budi leptiriće u stomaku. Na kraju života se to gleda, kako si se osećao, da li si bio srećan i ispunjen. Za mene predstaviti Srbiju nije opterćenje, hteo sam da se dokažem u sportu Zapada, želeo sam da poremetim planove zapadnjacima, ja iz neke male zemlje. Čast mi je da budem u poziciji da nosim grb i zastavu Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading