BRUKA I SRAMOTA BRITANACA: Tokom Novakovog meča DISKRIMINISALI SRBE, uveli NEČUVENE ZABRANE!

Autor: Republika

Sport

10.07.2021

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je Novak Đoković plenio na terenu, organizatori Vimbldona su se trudili da maksimalno opstruišu srpske navijače na tribinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Radnici obezbeđenja su oduzimali srpske zastavice pred ulazak na tribine, što nije bilo slučaj na ranijim mečevima, niti kod drugih država.

Svoje nezadovoljstvo objavili su na društvenim mrežama:

- Hej, Vimbldone, u sredu ste bili tako alergični na svaku srpsku zastavu, pa je od svih nas koji smo ih imali zatraženo da ih sklonimo, iako su dimenzije bile u skladu sa propisima. A sada vidim kanadske zastave. Da li ćete i njih da sklonite? Ili ste izabrali diskriminaciju samo Đokovićevih navijača? - stoji u tvitu razočaranog navijača.

 

Usledila su pojašnjenja "da nisu dozvoljavali ni kada je zastavica presavijena na pola - jer su čak i one minijaturne zabranjivali", dok je bilo priznanja i da su se pojedini radnici obezbeđenja izvinjavali zbog svojih postupaka:

 

 

- Meni se to desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim moju srpsku zastavu posle prvog seta. Radnik obezbeđenja me je ubeđivao da je prevelika, a to nije bilo tačno. Dolazio je triput, ali moram da kažem da se taj treći put izvinio i rekao da zastavica ipak nije prevelika - glasilo je jedno od ovih svedočenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading