(FOTO) PROFESOR NE STAJE SA NAPADIMA NA NOVAKA: Đoković je ovog puta dobio ŽESTOKE UVREDE!

Autor:

Sport

08.07.2021

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski profesor Ivan Videnović je pre nekoliko dana uzburkao javnost nakon što je Vimbldonu prijavio Đokovića zbog psovanja publike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Videnović je ovog puta otišao korak dalje, pa je i vređao najboljeg tenisera sveta.

Najpre, nisam. 'Cinkario' sam srpske medije i srpski tviter, a ne Đokovića. Vimbldon zna šta je, kako i kome on vikao. Nije bilo u afektu, bilo je na kraju glatko dobijenog meča. I nije upućeno pojedincima, nego celoj tribini. Bilo je skandalozno. Hajka na mene na društvenim mrežama i u medijima traje već 4. dan. Praćena je pretnjama meni i mojoj porodici. Mediji pune svoje portale i stranice, a da niko nije od mene zatražio stav ili objašnjenje. Zato moram ovako. Ne može kratko. Postoji nekoliko nivoa objašnjenja - napisao je Ivan Videnović na Tviteru i dodao: 

Na opštem nivou, mi smo građani planete i zapadne civilizacije i sa njom delimo iste vrednosti. Jedna od njih je i viteštvo turnira u Vimbldonu. Dužni smo da branimo te vrednosti, posebno strogo onda kada ih krši neko 'naš', jer nastupa pod srpskim državnim imenom i zastavom. Na psihološkom nivou, očekivana reakcija javnosti, prostakluci i uvrede, jasno su pokazali da za većinu fenomen Đoković i sport uopšte, predstavljaju zapravo nastavak rata Srba protiv sveta, osvetnike na sportskom polju i njihovim terenima. To ludilo mora stati. Rat je gotov. Na kraju, na elementarnom patriotskom nivou, Đoković - taj ponos i uzor mladima - pre par nedelja je, kao gošću na proslavi pobede u Rolan Garosu imao i saučesnicu Zemunskog klana u atentatu na premijera Srbije. Time je prvi zadao težak i mučan udarac svima nama. Ko smo mi?".

Za kraj zaključio je sledeće.

Novaku Đokoviću želim da osvoji ovaj turnir i sve sledeće i postane najbolji teniser svih vremena. Ali Srbija je veća i važnija od njega. Nas više ne može da predstavlja i neka od nas ne očekuje ni podršku, ni jataštvo, ni saučesništvo u postupcima koji sramote našu državu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
mibex

08.07.2021 13:03

Šta hoćeš bre čoveče??? Pričaj šta hoćeš ali u svoje i lično ime. Nemoj da se pozivaš na Srbiju jer ti niko nije dao mandat za to. Ostavi No1eta na miru i morališi sam sebi i ne objašnjavaj Srbima ko je i šta je zapad. Idi obiđi Kosovo i svako Onkološko odeljenje bolnica po Srbiji pa uspostavi svoj sistem vrednosti po sopstvenoj želji i zadrži ga za sebe. I da, ne zaboravi jednu stvar, natod Srbije te plaća da radiš kao nastavnik a ne kao subverzivac držve.

Odgovori 22 0
Vukica

08.07.2021 13:34

Ne dirajte čoveka, očigledno je da "nije sam"...

Odgovori 12 0
Zdrav razum

08.07.2021 13:49

Ovaj gospodin je očigledno pronašao način da neko čuje i za njega. Kad je već takav čistunac i misli na Srbiju iznad svega što se nije oglasio i kad Novaka pljuju ili kada gaze po srpskim nacionalnim interesima?!? Ovako je samo pokazao koliko je dvolični licemer!

Odgovori 17 1
Sramota

08.07.2021 13:52

O kakvim crnim vrednostima i viteštvu ovaj čovek priča.. zapad je najgore zlo.. koje se ne može zamisliti.. zlostavljači dece.. što dalje od nas. Deo života provedoh tamo. Upropastili su mi dete.

Odgovori 16 0