FEDERER SE RAZGOROPADIO: Maestralni Švajcarac DEKLASIRAO Sonega za plasman u četvrtfinale Vimbldona!

Autor:

Sport

05.07.2021

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija Rodžera Federera koji je upisao i četvrtu pobedu na ovogodišnjem Vimbldonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarski teniser Rodžer Federer

Švajcarski teniser Rodžer Federer deklasirao je Italijana Lorenca Sonega sa 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Meč je trajao dva časa i 13 minuta, a po setovima je bilo 7:5, 6:4, 6:2.

Osvajač 20 Grend slem titula je pružio fenomenalnu igru od prvog do poslednjeg poena na Centralnom terenu, čime je pokazao da podiže formu iz meča u meč. Očigledno je da mu londonska trava, kao njegova omiljena podloga, izuzetno prija, a već u prvom setu protiv Sonega pokazao je ko je "gazda".

Švajcarac je napravio brejk u sedmom gemu, potom je servirao za 1:0, ali je tada italijanski as uzvratio i poravnao na 5:5. Već u sledećem gemu Rodžer je ponovo oduzeo servis Lorencu, zatim i rutinski odservirao za 7:5.

Svaki naredni set za Fedeksa bio je sve lakši. Drugi interval igre je rešio u svoju korist brejkom u petom gemu, a kada je došao do 2:0 stekao je dodatno samopouzdanje. Švajcarski teniser je u trećem periodu igre ekspresno poveo sa 4:0, pa za Sonega i definitivno više nije bilo povratka.

Federer će se za novo vimbldonsko polufinale boriti sa boljim iz duela Hurkač - Medvedev, a taj meč će biti okončan u utorak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading