VELIKA POBEDA SRBINA: Lajović posle trilera sa Francuzom do drugog kola Vimbldona!

Autor:

Sport

29.06.2021

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović se plasirao u drugo kolo Vimbldona pošto je savladao Žila Simona sa 3:2 u setovima (6:4, 7:5, 3:6, 4:6, 6:3).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Lajović je bio taj koji je kontrolisao meč, i koristio svoje brejk prilike. 

Već prvu je iskoristio u prvom setu, kasnije je propustio još dve, ali je bitno da je odlično servirao nakon toga i nije doveo u pitanje osvajanje prvog seta. U drugom setu malo drugačija priča sa istim ishodom, prva brejk lopta u setu desila se u 11. gemu kada je Lajović uspeo da je iskoristi i da povede sa 6:5, kasnije i da osvoji set.

Već na startu trećeg seta Lajović koristi četvrtu brejk loptu, ali je Simon uspeo da uzvrati sredinom seta i da izjednači na 3:3. Neverovatno je igrao Francuz u tom periodu igre, praktično da nije grešio i uspeo je da se vrati u meč osvojivši set.

Posle prekida zbog kiše, nastavljena je velika borba, Simon je igrao sve bolje u defanzivi, bilo je sve više maratonskih razmena udaraca, a iskusni Francuz nije odustajao.

Simon je dobio četvrti set sa 6:4, delovalo je da grabi ka potpunom preokretu, ali Lajović je uspeo da povrati sigurnost i samopouzdanje onda kada je to bilo najteže i najvažnije. Presudio je Lajovićev brejk u osmom gemu petog seta, poveo je tada sa 5:3 posle čega je na svoj servis overio trijumf i plasman u drugo kolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading