UDARNA VEST: Bukti RAT pred Vimbldon - Đoković UDARIO na Federera i Nadala!

Autor:

Sport

27.06.2021

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska javnost se intenzivno bavi gorućom temom u svetu tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković, Nadal i Federer

Udarna vest u svetskim medijima pred početak Vimbldona je teniski "rat" koji bukti između dva suprotstavljena tabora. Naravno, tema je zaštita interesa igrača, a jednu grupaciju predvodi prvi reket sveta Novak Đoković, dok su na drugoj strani Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Naime, Srbin je prošle sezone, zajedno sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom osnovao novu Asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA) sa namerom da oponira postojećem ATP.

Paralelno sa tim, Nole je istupio iz Saveta igrača, što nisu učinili Rafa i Rodžer, a Španac je u avgustu prošle godine jasno izneo svoj stav, koji je prećutno podržao i švajcarski as.

- Nalazimo se u veoma složenoj i komplikovanoj situaciji. Mislim da je trenutak da svi idemo u istom pravcu. Vreme je za ujedinjenje, a ne za podele - poručio je španski teniser, pa je zajedno sa Švajcarcem ostao u savetu.

Foto: Printscreen
"Đoković predvodi "pobunu" protiv ATP, Federera i Nadala"

Bez obzira na to, Đokoviću je stigla podrška od brojnih asova, poput Denisa Šapovalova, Džona Iznera, Miloša Raonića i drugih, ali je opšta ocena da je PTPA do sada imao limitiran uticaj.

Svetska javnost kritikuje nedostatak koherentne strategije delovanja, izostaju čak i jasni zahtevi, kao i podrška asova iz vrha ATP liste.

Sve u svemu, vreme će pokazati ko je bio u pravu, a najveći uspeh PTPA, osim kritike rada ATP, može se apostrofirati činjenicom da je uspeo da reflektore svetskog javnog mnjenja uperi na egzistencijalne i druge probleme sa kojima se profesionalni teniseri suočavaju.

Podsetimo, treći Grend slem u sezoni počinje u ponedeljak, a branilac titule će odmeriti snage sa Britancem Džekom Drejperom na Centralnom terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading