PENZIJA U 40? Federer ŠOKIRAO planetu pred Vimbldon!

Autor:

Sport

26.06.2021

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Švajcarac i otkrio svoje planove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarac Rodžer Federer

Osvajač 20 Grend slem titula Rodžer Federer nastavio je da iznenađuje teniske zaljubljenike širom planete. Ovoga puta, Švajcarac je još jednom pokazao neverovatnu motivisanost za nekoga ko uskoro puni 40 godina, rečima da je gladan trofeja i da će igrati dokle god ga zdravlje bude poslužilo.

Naime, Fedeks je apostrofirao da ima velike ambicije na Vimbldonu, gde vidi svoju priliku da osvoji pehar.

Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta možemo, a šta ne. Dugo dolazim ovde, a sada se razlikuje u odnosu na ono pre 20 godina. Pre sam dolazio sa porodicom i išao svuda. Ali, i dalje se osećam privilegovano pošto mogu da igram ovde. Posle svega kroz šta sam prošao, sjajno je. Srećan sam što sam ovde - počeo je Federer, pa dodao:

Ovde sam i imam šanse. Znam da ako uđem u drugu nedelju, što mi je i cilj, postaću sve jači i jači. Mislim da je to moguće. Dolazim ovde mentalno snažniji u odnosu na ono kakav sam bio u Haleu.

Švajcarac je priznao da nije ni sanjao da će igrati tenis u 40. godini života.

Moj cilj nikada nije bio da igram sa 40 godina. Možda sam mislio da ću igrati do 35. Sećam se razgovora sa Samprasom pre 10 godina, kada me je pitao koliko još goriva imam u rezervoaru. Imao sam samo 30 godina, a on je mislio da se približavam kraju, jer je za njega 31-33 bila granica. Još uvek volim ovo. Uživam. Videćemo da li će rezultati doći. Zbog toga mi je ovaj Vimbldon važan - zaključio je Federer.

Podsetimo, on je imao lošu uvertiru za treći Grend slem u sezoni, pošto je doživeo ranu eliminaciju u Haleu, već u osmini finala, od Kanađanina Ože-Aljasima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Top spin

26.06.2021 16:08

Alpsko govedi Igrace tenis i sa štapom samo da bi smetao Novaku, da huška publiku na Novaka da se bavi svim i svačim kako bi Novaku otežao svaki dan na terenu...u odnosu sa publikom, sa teniskom federacijom...itd.

gedža

26.06.2021 23:49

@Top spin - Istina sve što si naveo.