VILANDERU SVE LAĐE POTONULE: Novakov hejter forsira FEDERERA na Vimbldonu, ali se SUOČIO SA REALNOŠĆU!

Autor: Republika

Sport

24.06.2021

11:58

Bivši teniser Mats Vilander prokomentarisao je šanse Rodžera Federera na Vimbldonu.

Tanjug/TANJA VALIČ
Mats Vilander

Pre Vilandera je svoje viđenje dao Aleks Koreča:

- Moj najveći strah je da on i dalje nije fizički na sto odsto. Potrebno mu je da prve nedelje na Vimbldonu bude baš ubedljiv kako bi sačuvao svežinu i odmornost da bude na sto odsto u drugoj nedelji. U tom slučaju bi mogao da bude opasan. Nekada su samo dvojica ili trojica igrača mogli da ga pobede ali trenutno postoji mnogo tenisera koji mogu da mu nanesu štetu - kaže Koreča.

Vilander sa druge strane smatra da taj broj i dalje nije veliki:

- Postoje dobri igrači koji ne umeju da igraju na travi. Federer je specijalista za ovu podlogu tako da nema mnogo razloga za brigu. Čak mislim da ne postoji više od pet ili šest igrača koji mogu da mu naprave probleme na travi. Na Rolan Garosu ih je bilo bar 40 koji su mogli da mu naude - rekao je Vilander.

Ipak, i čuveni Šveđanin je razočaran nedavnim Federerovim nastupom u Haleu:

- Takav Federerov govor tela sam video jednom ranije. Protiv Gustava Kuertena na Rolan Garosu. Činjenica da prstom upire u sebe nije pozitivan signal. Njegov govor tela puni protivnike samopouzdanjem jer on ostavlja utisak da ne želi da se bori do kraja. Neko ko ima 21 godinu je spreman da ostane na terenu i pet sati samo da pobedi Federera.

 

Komentari (0)

Loading