RAZOREN! ŠPANAC DOŠAO SEBI TEK POSLE 10 DANA: Otkriveno zbog čega je Nadal poražen od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa!

Autor:

Sport

22.06.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je udarna vest u svetu tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja podvukao je da je njegov izabranik poražen u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića jer je pravio previše grešaka, dok mu ni servis ni bekhend nisu bili na adekvatnom nivou.

Španac je najpre obrazložio odluku da Nadal ne igra na Vimbldonu.

Sezona na šljaci je bila naporna, a Rafa je bio iscrpljen, pod velikim mentalnim i fizičkim pritiskom. Odmoriće zasluženo, ovo je maraton, trka na duge staze u kojoj morate da donosite teške odluke. Rafa je pre nekoliko godina dostigao tačku velikom zamora iz kojeg se jedva izvukao. Sada je opet jako blizu tome. Ne može da igr Grend slem jer nije na 100 odsto - kazao je Moja.

Mnogi u javnosti su ocenili Rafinu odustajanje od nastupa u Londonu kao ishitreno, posle bolnog neuspeha na omiljenom Grend slemu.

- Poraz ga nije toliko pogodio koliko činjenica da imamo nedelju dana manje za pripreme za Vimbldon. Mentalno je komplikovano suočiti se sa ograničenjima u toku pandemije. Sve ovo utiče na Rafu.

Španski stručnjak je podrobnije analizirao polufinalnu eliminaciju Nadala od Srbina, desetak dana od kada su odigrali 58. međusobni duel.

Bio je to meč jako sličan onom u Rimu pre nekoliko nedelja. Sve je bilo izjednačeno i nekoliko poena je prelomilo susret. Novak je bio bolji u tim situacijama, poput 5:6 u trećem setu, ali je, takođe, u prvom setu na 5:0 za Rafu, Novak podigao nivo igre. Rafa je napravio previše neiznuđenih grešaka i njegov servis i bekhend nisu bili na nivou. Naučićemo dosta iz obog meča - zaključio je Karlos Moja.

Podsećanja radi, Vimbldon počinje sledeće nedelje, a Novak Đoković juri svoju 20. titulu na najvećim turnirima, čime bi se izjednačio sa rivalima iz "velike trojke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading