DOSAD NEVIĐENA POČAST U ISTORIJI SPORTA: Rođendan najvećeg svih vremena će se slaviti kao DRŽAVNI PRAZNIK!

Autor:

Sport

19.06.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći rival Novaka Đokovića, Rafael Nadal će dobiti neverovatu počast, dosad nezabeleženu u teniskoj istoriji!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

U petak je Teniski savez Španije odobrio predlog da se Nadalov rođendan (3. jun) slavi u toj državi kao "Nacionalni dan tenisa". 

Nadal je trenuti rekorder sa 20 osvojenih Gren slem titula, za Španiju je osvojio dve olimpijske zlatne medalje, zlato u singlu je uzeo 2008. godine, a zlato u dublu osam godina kasnije. 

Ideja da se ovo uradi rodila se tokom Rolan Garosa, a sve je krenulo od jednog tvita koji je to predložio. Rasprava se preselila na televiziju, a španska kuća tenisa je to odobrila. 

- Slušao sam komentatore tokom Nadalovog meča i odmah sam shvatio da je to sjajna ideja. Španski tenis ima mnogo toga da slave, imamo najvećeg igrača svih vremena- rekao je predsednik TS Španije. 

Novak Đoković je jedan od najboljih sportista svih vremena, rekorder po broju nedelja na čelu teniskog karavana, pa zašto da i Srbin ne dobije sličnu počast, svakako je zaslužio...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading