MARI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Endi IZNENADIO mnoge, otkrio ko je NAJBOLJI teniser ikada!

Autor:

Sport

16.06.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je po drugi put u karijeri osvojio Rolan Garos i tako stigao do 19. Grend slem trofeja.

Endi Mari

Đoković je tako uspeo da uradi ono što Rafa i Rodžer nisu, da svaki Grend slem osvoji najmanje po dva puta.

Endi Mari je oduvek imao prijateljski odnos sa Novakom, a to potvrđuju i njegove najnovije reči. Britanac smatra da je srpski teniser najbolji u istoriji "belog sporta".

- Pošto sva trojica još igraju, ne možemo da donosimo neke konačne zaključke, ali zbog onog šta je sve uradio: osvojio svaki masters dva puta, svaki grend slem dva puta, to Novaka stavlja na prvo mesto ove liste. Neverovatan je.

Mari podvlači da ne smeju da se zapostave ni Nadalovi uspesi.

Ne možemo da zaboravimo da je Nadal osvajao Rolan Garos 13 puta. Takođe, tu je i Rodžer, jedinstven igrač, iako se susretao sa generacijama tenisera na terenu i nastavlja i dalje da igra na najvišem nivou. Drži i dalje brojne rekorde, a rezultate koje je ostvario na travi su teško dostižni. Tako da svaki od njih ima razloge da može da se zove najboljim svih vremena. Jedino što je sto odsto jasno: živimo u zlatnoj eri u istoriji tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Endi Mari

Endi je svojevremeno bio i prvi teniser sveta, a ponosan je što deo ovakve teniske ere.

Znam da su ljudi slično pričali kada je Sampras osvojio 14 grend slemova. Bio je kao Bog. Svi su mislili da njegovi rekordi nikada neće biti srušeni. A, onda su se pojavila trojica igrača koja će osvojiti 20 i više slemova. Neverovatno je šta su sve postigli, bilo je fantastično igrati sa njima u tom periodu. Izazovno da, ali bilo je uživanje gledati ih kao navijač i igrati s njima na terenu - zaključio je Mari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading