NA PETROVDAN POSTAJE BESMRTAN: Novak će tada i definitivno biti NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI

Autor:

Sport

14.06.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko osvoji Vimbldon, svoj 20. grend slem, Novak bi sutradan jer se ponedeljkom svode računi na ATP, postao najveći svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kada ostavi Federera i Nadala iza sebe, Đoković juri Štefi Graf, koja je jedina osvojila "zlatni slem" i bila na vrhu liste 377 nedelja.

Novak Đoković na Petrovdan ulazi u istoriju i postaje najbolji teniser sveta svih vremena! Nole je pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:2 posle preokreta (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4), osvojio drugi Rolan Garos i 19 grend slem, a da bi na pravoslavni praznik postao besmrtan, potrebno je da veče pre osvoji Vimbldon, kao 20. grend slem, i po tome se izjednači sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Imajući u vidu da se na ATP listi ponedeljkom svode računi, Đoković bi baš 12. jula, gledajući ostale parametre, definitivno rivale ostavio iza sebe na stranicama istorije belog sporta.

SPECIJALAN DAN

Da se to može desiti, videli smo proteklih dana u Parizu, gde je Novak bio neuništiv. Pritom, Petrovdan ima veliku simboliku u njegovom životu, pa će sigurno uložiti dodatni napor da tog dana dokaže svima da je jedinstven. Naime, Đoković je 12. jula 2014. izgovorio sudbonosno "da" supruzi Jeleni pre bogom u Manastiru Praskvica iznad Miločera, a obred je obavio Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve.

Vajda daje otkaz, neće biti potreban Novaku!

Novak Đoković mogao bi uskoro da ostane bez svog trenera Marijana Vajde, ali i drugog pomoćnika u stručnom štabu Gorana Ivaniševića. Naime, Slovak i Hrvat smatraju da više neće biti potrebni našem asu.

- Goran i ja smo pričali da ćemo dati otkaz ako Novak bude uspeo da uzme "zlatni slem" - rekao je Vajda u šaljivom tonu.

Najveću potvrdu da će biti najveći svih vremena (eng. GOAT), a ne Švajcarac ili Španac, Đoković je dobio sa mesta gde ga najmanje vole - iz Velike Britanije. Tamošnja štampa saglasna je da je Srbin već sada neprikosnoven, što je veliki zaokret u odnosu na tvrdnje i napade donedavno. Tako se Dejli mejl pita: "Da li iko može da zaustavi Novaka na putu da bude najveći." Tajms iznosi: "Još dokaza, ako su uopšte bili potrebni, da je Srbin najveći dosad", dok je Dejli miror stavio naslov "Vaskrsnuće", aludirajući na to da se Novak protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa opet vratio iz zaostatka od dva seta i odneo pobedu i titulu.

NEVEROVATNE BROJKE

Gledajući ono što je uradio u Parizu, Novak je verovatno i već sada zaslužio da ga zovu najvećim. On je postao prvi teniser koji je dva puta pobedio Nadala na šljaci Rolan Garosa i to jubilarnim 30. trijumfom protiv Španca u 58 mečeva. On je tako postao tek treći teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri grend slema bar dva puta, uz Roda Lejvera i Roja Emersona. On je i prvi teniser u open eri koji je osvojio grend slem nakon što se dva puta vraćao iz zaostatka od dva seta, protiv Cicipasa u finalu i Lorenca Musetija u osmini finala. Ostale neverovatne brojke su poznate - tog 12. jula započeo bi 328. nedelju na vrhu ATP liste, pa trenutno juri rekord Štefi Graf, koja je na tronu provela 377 sedmica. Takođe, Nemica je jedina u istoj godini - 1988, osvojila sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama, što je Novaku cilj ove godine - da osvoji "zlatni slem".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

TAJNA ĐOKOVIĆEVOG ĆOŠKA - USPEH UZ SVETOG SAVU I ANĐELE!

Kada Erik pojede bananu dolazi do neverovatne promene i postaje Bananamen, kada se Klark Kent presvuče, on je Supermen, kada se Hulk iznervira, on pozeleni, a kada Novak Đoković ode u svlačionicu, on se vrati nepobediv. To je uradio protiv Musetija, Beretinija, Nadala i u finalu protiv Cicipasa, pa ga je italijanski novinar Ubaldo Skanagata, poznat po pitanju na koje je dobio odgovor: "Not too bad", upitao da otkrije u čemu je trik i da li je možda sreo Svetog Savu.

- Upravo tako, moji anđeli-čuvari su tamo. Imam svoj poseban kutak, to je tajna, ne mogu da otkrijem tu tajnu dokle god radi u moju korist prilično dobro - odgovorio je Đoković kao iz topa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading