KRALJ JE MRTAV, ŽIVEO KRALJ: Novak SKINUO KRUNU Nadalu na Rolan Garosu! Đoković posle PREOKRETA u FINALU

Autor:

Sport

11.06.2021

16:40 >> 21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj tenisa je srušio kralja šljake i pokazao ko je stvarno najbolji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad Rafaelom Nadalom u polufinalu.

Srpski as je slavio posle preokreta rezultatom 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:2), a za to mu je trebalo četiri sata i deset minuta.

Meč nije mogao da krene gore po Novaka, pošto je Nadal na startu prvog seta osvojio pet vezanih gemova i došao je do 5:0. Tada se Srbin malo trgnuo, uzeo tri gema i uspeo da uhvati ritam za nastavak meča, kao i da ublaži rezultat u prvom setu koji je na kraju bio 6:3.

Novak je bolje započeo drugi set, odmah došao do brejka, ali je Španac već u narednom gemu uzvratio, a potom i poravnao na 2:2. Međutim, onda je Đoković ušao u novu seriju od tri uzastopna gema, posle čega Rafi nije bilo povratka i Novak je poravnao rezultat u setovima.

Treći set je doneo najviše uzbuđenja. Posle prva četiri gema u kojima nije bilo brejkova, usledila su tri vezana koja su osvajali teniseri koji su primali servis, posle čega je prednost brejka imao srpski as. Novak je potom poveo sa 5:3, ali nije uspeo da okonča set, već je Nadal preokrenuo na 6:5, a u narendom gemu je na Đokovićev servis imao i jednu set loptu. Ipak, prvi reket sveta je uspeo da odvede set u taj brejk u kom je i trijumfovao sa 7:4.

Na kraju, poslednji set je sjajno otvorio "Bik sa Majorke" koji je odmah na startu oduzeo servis Novaku, a potom i potvrdio brejk za 2:0. Ipak, od tog momenta je na terenu postojao samo jedan teniser i to je bio Nole, koji je osvojio šest uzastopnih gemova i na taj način došao do trijumfa i novog finala Rolan Garosa.

Novak se tako plasirao u svoje šesto finale u Parizu, dok je Nadal tek četvrti put od ukupno 17 nastupa ostao bez finala, a ujedno i titule.

Đoković će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je u polufinalu savladao Aleksandera Zvereva.

Tok meča

 

Novak Đoković - Rafael Nadal

3:6, 6:3, 7:6, 6:2

 
Četvrti set

6:2 - Kraj! Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa! Nole je u velikom stilu završio 58. međusobni duel sa Nadalom, sa šest vezanih osvojenih gemova!

 

5:2 - Novak nastavlja seriju! Teniski kralj uzima peti uzastopni gem i na korak je do plasmana u finale Rolan Garosa.

4:2 - Ponovo brejk! Đoković osvaja četvrti gem zaredom. Novak grabi ka velikom finalu!

 

3:2 - Šampionska igra Noleta! Još jednom Srbin uzima gem bez izgubljenog poena.

2:2 - Vraća brejk Novak! Najbolji teniser planete je u naletu, pošto je posle prošlog gema u kom nije dopustio Nadalu nijedan poen, sada je Rafa uzeo samo jedan.

1:2 - Nole osvaja prvi gem u četvrtom setu i to sa nulom.

0:2 - Preslikana scena kao i u prethodnom gemu. Đoković je uzeo prva dva poena, ali je potom Nadal vezao četiri i tako potvrdio brejk.

0:1 - Odmah brejk Rafe! Novak je osvojio prva dva poena u setu, ali je onda Španac uezo četiri uzastopna i poveo na startu seta.

Treći set

7:6 - Novak vodi sa 2:1 u setovima! Srpski teniser je slavio sa 7:4 u taj-brejku. Odlučujući gem je otvoren sa po jednim mini-brejkom na obe strane, a do kraja gema je viđen još jedan, koji je srećom napravio Đoković za 5:3.

 

6:6 - Igraće se taj-brejk. Još jedan težak gem, u kom je Nole morao da se suoči sa brejk loptom, ali je na kraju srećom uspeo da osvoji gem i dovede završnicu seta do vrhunca uzbuđenja.

5:6 - U ovom gemu su igrali "poen za poen", pa je tako Nole imao priliku za brejk na 30:40 koju nije iskoristio, baš kao ni drugu koju je imao posle đusa, a do koje je došao verovatno najspektakularnijim poenom u dosadašnjem toku turnira. Posle toga je Nadal uspeo da osvoji gem.

5:5 - Novak Đoković nije uspeo da osvoji set iako je servirao za njega! Poveo je Nole 30:0 u desetom gemu trećeg seta, a onda je Rafa vezao četiri poena i tako došao do novog brejka večeras, te ostao u setu.

 

5:4 - "Bik sa Majorke" bez većih problema uzima ovaj gem, ali će u narednom Novak servirati za set.

5:3 - Novak ovog puta potvrđuje brejk. Morao je prvi reket sveta i u ovom gemu da spasava brejk loptu pri rezultatu 30:40, ali je na kraju uspeo da dođe do veoma važnog gema.

4:3 - Tako je majstore! Đoković ponovo osvaja gem na servis Nadala! Srpski teniser nije prepustio Špancu nijedan poen u ovom gemu - fantastično!

3:3 - Nadal vraća brejk! Kao i u prošlom setu, odmah nakon brejka Đokovića, Rafa uspeva da ga vrati. Imao je Španac dve vezane prilike da oduzme servis Noletu, ali je srpski as odigrao dva maestralna poena i došao je do đusa. Ipak, desio se preslikan scenario iz prethodnog gema, pa je igrač koji vraća servis iskoristio treću brejk loptu.

 

 

3:2 - Novak sada dolazi do brejka! Srpski teniser je brzo došao do 15:40, ali je drugi put zaredom propustio dve brejk lopte. Prvi put mu se isprečila mreža, a kod druge je Nadal odservirao as. Međutim, usledila je nova brejk lopta koju je konačno Nole iskoristio.

2:2 - Nole poput tajfuna uzima ovaj gem, sa nulom.

1:2 - Propustio je Đoković dve brejk lopte. Nadal je sjajnim udarcima osujetio Noletove šanse da osvoji gem na njegov servis i na taj način se izvukao.

 

1:1 - Nole uzvraća istom merom. Rutinski osvojen servis gem u kom je njegov protivnik uzeo samo jedan poen.

0:1 - Nadal siguran na startu trećeg seta, osvaja gem sa samo jednim izgubljenim poenom.

Drugi set

6:3 - Đoković dolazi do izjednačenja! Imao je Rafa dve brejk lopte i u ovom gemu, ali ih je Nole spasao, a potom i osvojio gem i set.

 

5:3 - Siguran servis gem Španca, a u narednom će Novak servirati za set.

5:2 - Novak dolazi na korak do izjednačenja u setovima. Đoković je uspeo da spasi prvu brejk loptu, na 15:40, a odmah potom i drugu. Na đusu je Novak lagan smeč ubacio u mrežu, ali je onda uspeo da sačuva još jednu brejk loptu. U nastavku je najbolji teniser planete propustio prvu, ali iskoristio drugu gem loptu.

 

4:2 - Đoković ponovo dolazi do brejka! Srpski as je poveo 0:40, potom je Španac spasao dve brejk lopte, ali nije uspeo i treću.

 

3:2 - Prekida Nole mini-seriju Nadala i ponovo vodi u drugom setu.

2:2 - Zanimljiv gem, koji na kraju ipak osvaja Nadal sa dva izgubljena poena.

2:1 - Ribrejk Nadala! Olako je Novak, bez osvojenog poena, vratio Rafi ono što je u prošlom gemu osvojio.

2:0 - Novak pravi brejk! Fenomenalan start drugog seta za Srbina, osvojio je osam poena, naspram Nadala koji je uzeo samo jedan.

1:0 - Dobar početak drugog seta za Noleta. Prvi reket sveta osvaja gem sa nulom.

 

Prvi set

3:6 - Nadal osvaja prvi set! Španski teniser je odlično krenuo, poveo sa 40:0, ali je onda Novak spasao sve tri set lopte. Ipak, posle đusa je Rafa iskoristio sledeću, ukupno sedmu, i poveo sa 1:0 u setovima.

 

3:5 - Novak je spasao još jednu, treću, set loptu i posle đusa je došao do novog gema.

2:5 - Đoković vraća jedan brejk! Nole je poveo 0:30, a potom je imao i 15:40, ali je te dve prilike za brejk propustio. Ipak, nešto kasnije je, posle spašene dve set lopte, treću uspeo da iskoristi.

 

1:5 - Novak konačno dolazi do prvog gema!

0:5 - Još jednom Nadal prilično siguran u servis gemu. Nole je ovog puta osvojio dva poena, ali je "Bik sa Majorke" na korak do osvajanja prvog seta.

0:4 - Novi brejk Rafe! Novak je u kontra ritmu. Španski teniser je osvojio gem na Đokovićev servis sa samo jednim izgubljenim poenom.

0:3 - Siguran servis gem Nadala. Španski as potvrđuje brejk i to bez izgubljenog poena.

0:2 - Brejk Nadala! Nole je dobro započeo gem, poveo sa 40:15, ali je onda Rafa stigao do đusa. Potom je Novak propustio još jednu gem loptu i na kraju je Španac došao do brejka.

 

0:1 - Velika šteta! Novak je propustio dve brejk lopte i Nadal je posle devet minuta osvojio prvi gem. Fantastičan start meča.

19.09 - Meč počinje!

19.04 - Đoković i Nadal su započeli zagrevanje.

19.01 - Rivali izlaze na teren.

 

18.55 - Očekuje se da Novak i Rafa uskoro izađu na teren stadiona "Filip Šatrije".

18.40 - Dobrodošli na lajv blog portala Republika.rs meča polufinala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading