ĐOKOVIĆ U POLUFINALU ROLAN GAROSA POSLE VELIKE DRAME: Novak SRUŠIO Beretinija za epski meč sa Nadalom!

Autor:

Sport

09.06.2021

17:01 >> 22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je savladao Italijana Matea Beretinija u četiri seta sa 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

U polufinalu ga čeka najveći rivala Rafael Nadal koji je prethodno u četiri seta savladao Dijega Švarcmana. To će biti 58. okršaj Srbina i Španca gde će Novak juriti jubilarnu 30. pobedu, a Rafa izjednačenje u međusobnom skoru 29.

Italijan je pružio veliki otpor najboljem teniseru sveta, sjajno je servirao, ali je Novak jednostavno bio bolji rival, odigrao je sijaset neverovatnih poena i poslao jasnu poruku Nadalu, da neće biti lako kao u prošlogodišnjem finalu.

Novak je servirao na startu meča, i odmah se suočio sa problemima i veoma agresivnim Italijanom. Beretini je već u prvom gemu došao do brejk lopte koju je Novak spasao odličnim servisom nakon čega je i završio posao i poveo sa 1:0.

Nakon što je svoj gem osvojio bez muke, Beretini je i u drugom Novakovom servis gemu došao do brejk lopte, ali je prvi reket sveta i ovoga puta uspeo da se izvuče.

Izgledalo je da će Beretini i u četvrtom gemu na svoj servis lako završiti posao, ali je Novak u ovom gemu došao do svoje prve brejk lopte u meču. Prvu nije iskoristio, ali je zato odmah došao do druge koju je pretvorio u vođstvo 3:1, a potom i potvrdio brejk.

 

 

Italijan je smanjio je zaostatak na 4:2, a potom pripretio je u narednom gemu, ali Đoković je sjajnim potezom osujetio Beretinija, a potom poveo sa 5:2.

Mogao je Đoković da završi set brejkom, ali je uspeo Italijan da produži set, ali u narednom mu nije bilo spasa jer je Novak odservirao naubedljiviji gem i osvojio set!

U drugom setu bio je dominantan. Napravio je samo jednu neiznuđenu grešku u celom setu uz dva brejka i ekspresno stigao do 2:0 u setovima.

Treći set bio je najneizvesniji na meču. Nije bilo brejk lopte sve do devet gema, kada je na 4:4 Novak napravio pritisak i došao do brejk lopte. Izvukao se Italijan, pa je treći set otišao u taj-brejk.

 

 

Novak je imao 5:4 i dva servisa za pobedu, ali je oba puta pogodio mrežu, izgubio tri poena zaredom i izgubio set.

Pri rezultatu 3:2 u četvrtom setu, meč je prekinut. Tribine su morale da budu ispražnjene zbog policijskog časa i publika je morala da napusti Filip Šatrije prekid je trajao oko 20 minuta.

U prvom gemu posle pauze, Beretini spašava brejk loptu 3:3. Ni u četvrtom setu nije bilo brejkova, sve do 12. gema. Tada Novak koristi treću meč loptu, "lomi Beretinija" i dolazi do pobede.

Sada nam sledi spektakl – u polufinalu igraće Novak Đoković i Rafael Nadal!

Meč ste mogli da pratite uživo na našem sajtu:

ĐOKOVIĆ - BERETINI 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5)

IV SET

7:5 Đoković koristi treću meč loptu!

6:5 Savršen gem za Novaka Đokovića, izborio je taj-brejk!

5:5 Nije bilo pritiska na servis Beretinija, samo jedan poen je uspeo da osvoji Novak.

5:4 Đoković je izbombardovao Beretinija sa servisa i nije mu prepustio nijedan poen!

 

 

4:4 Stigao je Novak od 40:0, do 40:40, ali uspeva Beretini sa dva sjajna servisa da dobije naredni gem i izjednači u četvrtom setu!

4:3 Sjajan i ubedljiv gem za Novaka, samo jedan poen je prepustio Beretiniju!

3:3 Imao je Novak brejk loptu u ovom gemu, ali je spašava Beretini, Đoković je po drugi put na turniru imao nezgodan pad, nadamo se da nije ništa ozbiljnije!

Đoković i Beretini su ponovo na terenu, videćemo kome je više prijala pauza!

Meč je prekinut! Publika neće da napusti tribine, pa su teniseri morali da se povuku sa terena dok navijači ne odu svojim kućama i ispoštuju policijski čas! Ne zna se koliko će prekid trajati, ali ovo je svakkao jedna bizarna situacija jer su do ovog trenutka navijači bili na tribinama, čak oko 3 sata...

3:2 Pripretio je Beretini u ovom gemu, odigrao nekoliko sjajnih poena i zatražio podršku nekolicine publike koja je ostala tribinama, ali nije mu Novak dozvolio da stigne dalje od 40:40, i rešio gem u svoju korist!

2:2 Strašan gem za Beretinija! Dobija gem sa nulom!

2:1 Konačno ubedljiv gem za Novaka, samo jedan poen je prepustio Beretiniju! U ovim trenucima se prazne tribine zbog policijskog časa u Parizu!

1:1 Čim je postalo opasno na 30:30, Beretini servira dva asa zaredom, sa mnogo sampouzdanja igra Italijan u ovim trenucima!

 

 

1:0 U naletu je Beretini posle osvojenog trećeg seta, a Novak je pokazao nervozu, pa se igralo na razliku, ali uspeva da povede u četvrtom setu!

ĐOKOVIĆ - BERETINI 2:1 (6:3, 6:2, 6:7)

III SET

6:7 Dobija Beretini treći set posle preokreta u taj-brejku! 7:5 je bio rezutat iako je Novak imao 5:4 i dva servisa!

6:6 Idemo u taj-brejk! Đoković dobija gem sa nulom!

5:6 Nastavlja Beretini sa sjajnim servisima, čak dva asa je odservirao u ovom gemu i obezbedio taj-brejk, što treba da uradi i Novak!

5:5 Perfektan gem za Novaka, sa nulom!

4:5 Uspeva Beretini da se izvuče, imao je Novak brejk loptu, ali Italijan se uspešno izborio sa pritiskom i stigao na gem od osvajanja trećeg seta!

4:4 Novi ubedljiv gem za Novaka, samo jedan poen je prepustio protivniku i prebacio pritisak na njegovu stranu!

3:4 Ubedljiv gem za Beretinija, samo jedan poen je prepustio Novaku, i ponovo vodi!

3:3 Opet ekspresno i sigurno! Novak izjednačuje u trećem setu!

Ima i srpskih navijača u Parizu...

 

 

2:3 Imao je 40:0 ništa Beretini, a ni u tim trenucima Novak nije bio inferioran, već je vraćao nemoguće lopte... Ipak je uspeo je Italijan da po treći put povede u ovom meču!

2:2 Na trenutke zablista Beretini, ali nije imao priliku da ugrozi Novakov servis, čekamo Novakov brejk!

1:2 Preživeo je Italijan i ovaj gem, ali čini se da nema snage za preokret, u narednom Novak se servira za izjednačenje!

1:1 Perfektan gem za Novaka, sa nulom dobija svoj servis, svaki poen je bio izuzetno agresivan, Italijan nije imao ni najmanju priliku!

0:1 Opet se igralo na razliku na Beretinijev servis, ali uspeva Italijan da povede u 3. setu!

ĐOKOVIĆ - BERETINI 2:0 (6:3, 6:2)

II SET

6:2 Đoković posle sat i 28 minuta igre stiže do drugog seta! Kako meč odmiče Novak igra sve bolje!

5:2 Ponovo je Novak odigrao nekoliko sjajnih poena iz defanzive, stigao do dva izjednačenja, a onda je konačno imao sreće, lopta je pala na liniju, donela mu brejk priliku, a potom je strpiljivo sačekao grešku Italijana i stigao do dva brejka viška!

4:2 Pripretio je Beretini u ovom gemu, igralo se na razliku, ali Đoković uspeva da potvrdi brejk!

3:2 Brejk za Đokovića! Šta je Novak vraćao u ovom gemu... Poen kojim je stigao do dve brejk lopte je prava teniska poezija, a onda još jedan nestvaran potez za brejk u drugom setu!

2:2 Perfektan gem za Novaka! Đoković igra sa mnogo samopouzdanja i sjajno oseća teren, dobija gem sa nulom!

1:2 Hrabro je igrao Beretini i to mu se isplatilo, čuva Italijan svoj servis, Đokoviću samo dva poena u ovom gemu!

1:1 Najubedljiviji gem za Novaka, nijedan poen nije prepustio protivniku uz nekoliko nestvarnih poteza!

 

 

0:1 Siguran Beretini na svom servisu, vodi u drugom setu!

ĐOKOVIĆ - BERETINI 1:0 (6:3)

I SET

6:3 Đoković osvaja prvi set posle velike borbe! Ovo je bio tek drugi gem u kome se nije igralo na razliku!

5:3 Uspeo je Beretini da preživi ovaj gem zahvaljujući servisima, Nole servira za set!

5:2 Ponovo se Đoković suočio sa brejk loptom, videli smo sjajne razmene udaraca u ovom gemu, ali sa dva sjajna servisa Novak uspeva da sačuva gem i približi se osvajanju prvog seta!

4:2 Pripretio je Novak u ovom gemu, ali Italija je bio siguran na servisu i izvukao se iz neprijatne situacije!

4:1 Ponovo se igralo na razliku na Novakov servis, Beretini je pogodio sve što se moglo pogoditi u ovom gemu, čistio je linije, ali uspeo je Novak da sačuva servis i uz karakterističan uvik je proslavio potvrdu brejka!

3:1 BREJK ZA NOVAKA! Italijan za sada dobija poene na mreži, sjajan tenis gledamo na startu meča! Beretini je napadao, Novak se sjajno branio u ovom gemu, i stigao do brejk lopte! Prvu je Beretini spasio, ali drugu koristi najbolji teniser sveta!

 

 

2:1 Žestoka borba se vodila na servis Novaka Đokovića, ponovo je Beretini igrao agresivan tenis i iznudio brejk loptu, međutim ponovo uspeva naš as da dobije gem na svoj servis, najpre je sjajno odservirao, a onda se Italijan "precenio" i pokušao još jedan drop-šot koji je završio u autu.

1:1 Beretini je izbombardovao Đokovića sa servisa i ekspresno stigao do 40:0, potom prepustio jedan poen Novaku i još jednim sjajnim poenom rešio gem u svoju korist!

1:0 Đoković je otvorio meč svojim servisom, i odmah se suočio sa problemima! Italijan je iznenadio Srbina sa nekoliko lucidnih poteza i stigao do brejk lopte koju jeNovak spasio as poenom! A potom sa još dva sjajna servisa uspeo da osvoji prvi gem!

Italijan je poslednje prepreka do epskog meča koji svi očekujemo, novog okršaja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji će se ove godine potencijalno desiti kolo ranije.

Srpski as jeste veliki favorit, ali Beretini igra sjajno ove sezone i šljaka mu je omiljena podloga. Nisu imali mnogo prilika da odmere snage Novak i Mateo, do sada su se sastali samo jednom, bilo je to na Završnom turniru u Londonu pre dve godine, kada je Đoković bio ubedljiv i slavio sa 6:2, 6:1.

Beretini je nedavno u Beogradu na Serbia Openu došao do svoje prve titule u 2021. godini i četvrte u karijeri, dok je svima dobro poznato da je Đoković osvajač 18 Gren slem titula i osvajanjem Rolan Garosa bi stigao ne jednu titulu od dvojice najvećih rivala Nadala i Federera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading