NOVAKOVA RUTINA: Đoković PRESLIŠAO nezgodnog Urugvajca za treće kolo Rolan Garosa!

Autor:

Sport

03.06.2021

13:04 >> 15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pošto je u tri seta savladao Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:2, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ovo je bio prvi okršaj dvojice tenisera u kome je Novak od početka do kraja igrao u sjajnom ritmu, dok mu je Urugvajac parirao samo u prvom setu, i bljesnuo na momente u trećem, što nije bilo dovoljno protiv najboljeg na svetu.

Obojica tenisera su lako osvojili svoje prve servis-gemove, ali je u trećem gemu drugu brejk loptu iskoristio je Urugvajac i poveo sa 2:1.

Ipak, Đoković je ekspresno već u sledećem gemu neutralisao prednost brejka protivnika, a u osmom gemu je posle velike borbe iskoristio treću brejk-loptu i poveo sa 5:3. Došao je do prilike da servira za prvi set, ali nije sve išlo lagano.

U devetom gemu Đoković je morao da pomuči da bi stigao do vođstva. Odlično je igrao Kuevas, imao je čak tri vezane brejk-lopte, ali Novak je uspeo da se odbrani i potom iskoristi drugu set loptu vođstvo 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo na najbolji mogući način. Đoković je odmah na startu oduzeo Kuevasu servis, a potom ga potvrdio za vođstvo 2:0.

Novak ubrzo dolazi i do drugog brejka to sa nulom oduzima servis rivalu, a potom prednost brejka potvrđuje za 5:1.

Kuevas je osvojio još jedan gem na svoj servis I tako produžio set, ali u narednom gemu Novak odmah dolazi do tri vezane set-lopte, koristi drugu zs vođstvo u setovima  2:0.

Treći set je počeo isto kao i drugi - brejkom, ali daleko od toga da je bilo lako. Borio se Đoković protiv Kuevasa koji je na momente igrao sjajan tenis, publike, ali i lošeg servisa. U trećem setu je viđen samo jedan brejk i to u prvom gemu, pripretio je Urugvajac u nekoliko navrata, ali Novak se svaki put izvukao, sačuvao brejk prednosti i slavio u meču drugog kola Rolan Garosa.

ĐOKOVIĆ - KUEVAS 3:0 (6:3, 6:2, 6:4)

III SET

6:4 Kraj! Pobeda Novaka Đokovića!

5:4 Siguran i Kuevas na servisu, Đoković servira za pobedu!

5:3 Ovog puta Đoković ništa nije prepustio slučaju, siguran na servisu, samo jedan poen prepušta Kuevasu!

4:3 Smanjuje Kuevas, ne gledamo najboljeg Novaka u ovim trenucima!

4:2 Iako je Novak muči na svom servisu, uspeva da održi prednost brejka,  Urugvajac blista na momente, što mu za sada nije dovoljno!

3:2 Ubedljiv gem za Kuevasa, dobija gem sa nulom!

3:1 Bilo je svega u ovom gemu i aseva i duplih grešeka, a i neko iz publike je ometao Novaka na servisu. Stigao je Kuevas do brejk lopte, a bilo je vidljivo da je Đoković isfrustriran u ovim trenucima meča, i nije uspevao da dođe do svojih poena! Onda je Novak dobio najduži poen u meču, ali Kuevas posle neverovatnog poena stiže do 4. izjednačenja, a potom i do druge prilike za brejk, ali sve spašava najbolji teniser sveta i verovatno dobija ključni gem seta!

2:1 Izgleda da Urugvajac ima još štošta da pokaže! Posle sjajnih servisa i samo jednog prepuštenog poena Novaku, Kuevas se upisuje na semafor u trećem setu!

2:0 Pravo niotkuda je Urugvajac imao šansu da vrati brejk! Nekoliko loših poena je odigrao Novak i "učinio uslugu" Kuevasu koji ne uspeva da iskoristi prvu brejk loptu, a potom ni drugu koju je Kuevas napravio posle dva sjajna poena! Onda je najbolji teniser sveta rešio gem u svoju korist i potvrdio brejk uz glasan urlik!

1:0 Nije moglo bolje! Brejk Novaka Đokovića na samom startu trećeg seta! Kuevas je potpuno obeshrabren!

ĐOKOVIĆ - KUEVAS 2:0 (6:3, 6:2)

II SET

6:2 Posle sat i 10 minuta igre Đoković stiže do drugog seta i to tako što je prepustio samo jedan poen rivalu!

5:2 Uspeva Urugvajac da produži set, iako je evidentno da se uvukla nesigurnost u njegove udarce, ali u ovom gemu ga je poslužio servis!

5:1 Sjajan tenis igra Novak Đoković u ovim trenucima, ni traga ni glasa od onog Kuevasa iz prvog seta! Sa nulom Nole stiže na korak do drugog seta pošto dobija svoj servis sa nulom!

4:1 - Nole grabi ka drugom setu! Novi brejk srpskog asa i to bez izgubljenog poena.

3:1 - Rutinski Novak dolazi do novog gema. Ponovo je prepustio samo jedan poen Kuevasu.

2:1 - Urugvajac osvaja prvi gem u drugom setu. Novak je uzeo samo jedan poen, ali je miran s obzirom na to da već ima brejk prednosti u drugom setu.

2:0 - Đoković potvrđuje brejk. Srpski as je na svoj servis izgubio samo jedan poen i potpuno zasluženo dolazi do drugog gema.

1:0 - Fenomenalan početak drugog seta za Novaka! Prvi reket sveta pravi brejk već na startu ovog dela igre.

I SET

6:3 - Novak osvaja prvi set. Kuevas je furiozno krenu i imao tri brejk lopte, ali je onda Đokovič ubacio u veću brzinu i sjajnim servisima vezao pet poena i osvojio prvi set.

5:3 - Dugačak gem, i brejk za Novaka. Đoković je prvo propustio dve brejk šanse u nizu, ali je onda stigao i do treće i iskoristio je fantastičnim forhendom. Srbin će sad servirati za osvajanje prvog seta.

4:3 - Još jedan maestralan servis gem za Novaka i još jednom Kuevas nije osvojio ni poen.

3:3 - Pripretio je Nole Kuevasu, uspeo je da stigne do đusa, ali se Urugvajac spasao i ponovo izjednačio.

3:2 - Nastavlja Novak sa dobrim poenima i lako osvaja svoj servis gem, samo je jedan poen dozovlio Kuevasu, a gem je završio drop-šotom u svom stilu.

2:2 - Odmah uzvraća brejkom Nole. Silovito je Đoković zapčeo gem i stigao di tri brejk lopte, Kuevas je spasao prvu, ali već drugu nije mogao, pa je ponovo nerešeno u Parizu.

1:2 - Očajan gem za Novaka i Kuevas stiže do prvog brejka u duelu. Urugvajac je maltene savršeno odigrao treći gem, imao je dve vezane brejk šanse, Novak je prvu spasao sjajnim servisom, ali je onda pogrešio i poklonio Kuevasu prednost na startu meča i prvog seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

1:1 - Kuevas siguran na svom servisu, bez muke Urugvajac stiže do prvog gema na meču.

1:0 - Đoković je sjajno otvorio duel. Osvojio je brzo i lako svoj servis gem bez izgubljenog poena.

Meč je krenuo.

UVOD

15:45 - Novak će prvi servirati.

15:39 - Igrači su konačno izašli na teren, meč uskoro počinje.

15:18 - Imer je upravo savladao Monfisa sa 3:1, pa se uskoro očekuje i početak Noletovog meča.

15:05 - Čeka se kraj meča Imera i Monfisa kako bi Nole i Pablo izašli na teren

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading