SRBIN BEZ IMALO RESPEKTA: Pred najveći izazov u karijeri Đere PUCA OD SAMOPOUZDANJA!

Autor:

Sport

02.06.2021

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere je do trećeg kola na Rolan Garosu došao pobedom nad Miomirom Kecmanovićem, a naš as je izuzetno motivisan za narednog protivnika.

RepublikaFoto: Starsport
Laslo Đere

Tako je Đere ponovio svoj najbolji rezultat na Gren slemu.

- Počeo sam bolje da igram posle seta zaostatka, ritern nije funkcionisao u početku, pogotovo u drugom setu. Ušao sam u neki niz grešaka, gde nisam mogao da ubacim ritern ni na drugi servis, skroz sam izgubio samopouzdanje. Znao sam da je grend slem u pitanju, da se igra na tri dobijena seta. Posle ranog brejka na početku drugog seta, držao sam svoj servis bez problema i video da nije fokusiran na te gemove i nekako sam imao osećaj da malo pada i fizički. Nažalost nisam mogao da se vratim u tom setu, ali sam počeo malo bolje da igram u trećem setu. Tražio sam konstantno neko rešenje, razmišljao šta da promenim, nastavio sam dobro da serviram, nisam grešio iz riterna, on je padao fizički... Ja sam to osetio, možda i on, onda sam uzeo zalet posle osvojenog trećeg seta. Video sam da sam na dobrom putu, pokušao sam da nastavim tako i eto, srećan sam što sam na kraju pobedio- rekao je Đere.

U narednom kolu čeka ga još jedan izuzetno težak test, igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

- Nisam nešto mnogo razmišljao o njemu, igrali smo jednom ove godine, na brzoj podlozi u Akapulku, imao sam svoje prilike, nisam ih iskoristio. Nisam ga puno ugrozio, rezultat to pokazuje iako sam dva-tri puta imao brejk prednosti. Ovo mi je omiljena podloga, imam dva teška meča iza sebe i to će mi pomoći u smislu da ću ući sa nekom dozom samopouzdanja. Mislim da ću mentalno biti u dobroj zoni. Nadam se da ću se fizički oporaviti, da ću biti OK, tako da mislim da imam šanse protiv njega- smatra Laslo.

Srbin je izuzetno motivisan za meč sa favorizovanim Nemcem.

- Ima dobre osnovne udarce, bekend mu je stabilniji. Ima takođe dobar servis, zato će biti ključno i da držim svoj servis.Zavisi i kako će on servirati. Može da mu se desi da napravi deset duplih u dva seta i ako dođe do toga, da to iskoristim. Ako ne, onda da zadržim svoje srrvis gemove i čekam svoju priliku. Nisam se spremao još za njega, ali napravićemo sa trenerom nešto sutra- zaključio je Đere.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading