NOVAK DOMINATAN: Skoro ga ovako NADMOĆNOG nismo videli, polufinale Beograda sledi!

Autor: Republika

Sport

27.05.2021

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Beogradu, pošti je u dva seta savladao Argentinca Federika Koriju - 6:1, 6:0!

RepublikaFoto: Starsport
Nasmejani Novak posle trijumfa

Đoković je na terenu proveo samo 56 minuta, ostvario je prvi trijumf ikada protiv Korije i u narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela Dušan Lajović - Andrej Martin. Na drugoj strani "kostura" su Aleks Molčan i pobednik meča Federiko Delbonis – Roberto Karbaljes Baena.

Đoković je odlično otvorio meč i poveo je 1:0 na svoj servis, da bi u drugom gemu videli veliku borbu koja je, takođe, pripala Srbinu. Nije Nole iskoristio svoju prvu brejk loptu, zatim je i Korija imao svoje šanse za gem, dok Đoković svoju drugu priliku za brejk propustio.

I naredna dva gema pripala su Novaku koji je bez problema izlazio na kraj sa Korijom. Reklo bi se rutinski, pogotovo što je Argentinac mnogo grešio. Doduše, iskoristio je 96. igrač sveta trenutak dekoncentracije kod Novaka i uzeo mu servis za 4:1.

To je bilo sve od Korije koji je već u narednom gemu ponovo izgubio svoj servis, da bi Đoković potvrdio brejk i za nešto više od pola sata osvojio je set. Set u kom je pola vremena potrošio u prva dva gema...

Novak i drugi set otvara brejkom. Posle 15:40 bespotrebno je izbacio paralelu u aut, ali je već u sledećem navratu stvorio sebi prednost koju je potvrdio gemom osvojenim s nulom.

I naredna dva gema uzeo je Novak, uz još jedan brejk - što mu je bio ukupno peti na meču. S druge strane, nije imao nikakvih problema na svoj servis gde je Argentinac uspevao eventualno jedan poen da mu otkine.

Obradovao je Đoković sa nekoliko lepih poteza u finišu meča i malobrojnu publiku, uz napomenu da je na tribine moglo da stane 30 odsto kapaciteta zbog kovid restrikcija. Na kraju, Nole je posao u 2. setu završio posle 23 minuta i bez izgubljenog gema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading