SRAMOTA ENGLEZA: Likuju nad ĐOKOVIĆEM SUZAMA, slute Novaku VELIKI NEUSPEH!

Autor: Republika

Sport

21.05.2021

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni britanski list "Dejli Mejl" posvetio je tekst svim porazima Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama.

RepublikaFoto: youtube.com/Olympics
Novak Đoković

Dugačak naslov na "Dejli mejlu" glasi: "Novak je osvojio pred sobom, ali olimpijsko zlato izmiče svetskom broju 1...Srbin je zaplakao posle Rija 2016. i sada je odlučan da ostvari svoj san konačnim trijumfom u Tokiju".

 

 

Usledila je rekapitulacija svih poraza od Pekinga do Rija.

Prvo poraz u polufinalu 2008. od Rafaela Nadala 6:4, 1:6, 6:4. Tadašnji treći teniser sveta se domogao bronze trijumfom nad Džemsom Blejkom.

Usledio je London i još jedan poraz na korak do finala, domaći Endi Marej na svom vrhuncu je savladao Srbina 7:5, 7:5. I bonza je promakla posle poraza od Argentina Huan Martina del Potra.

Poseban naglasak bio je na porazu u prvoj rundi Rio de Žaneira. Del Potro je ponovo bio bolji od nenadmašnog Novaka (7:6, 7:6) na vrhuncu snage i pet od sedam Grend Slemova pred dolazak u Brazil.

Poraz prvog favorita bio je šok za celu Srbiju. Poznato je da je tada Đoković igrao pod injekcijama, te nije mogao u punoj formi da se osveti za bronzu četiri godine ranije. 

"Dejli mejl" piše da je tada obično hladni Srbin briznuo u plač napuštajući teren i da mu je olimpijski san još jednom otišao u nepovrat.

Britanski magazin gleda ka Tokiju i s jedne strane navodi sve kontroverze u koje je bio uključen, od otkazivanja "Adria tura" do slučajnog udarca lopticom sudije kraj terena na US openu.

Ipak, naglašavaju da su svesni njegovih odličnih rezultata i motivacije. Ceo tekst pročitajte ovde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading