GLADIJATOR NOVAK U FINALU RIMA: Đoković DUPLI POBEDNIK, pao i žilavi Sonego za novi okršaj STARIH ZNANACA!

Autor:

Sport

15.05.2021

16:09 >> 19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Rimu pošto je savladao Italijana Lorenca Sonega sa 6:3, 7:6, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković će se po 57. put u karijeri sastati sa Rafaelom Nadalom u meču u kome će braniti titulu!

Podatak da je Đoković u prvom setu na svoj servis izgubio samo četiru poena dovoljno govori!

Novak je prvi gem rešio na rutinski način bez izgubljenog poena, uspeo je Sonego da izjednači, a najbolji teniser sveta je i drugi gem na svoj servis rešio bez izgubljenog poena.

Nastavio je Đoković sa dobrom igrom i već u sledećem gemu osvojio brejk. Bez mnogo problema je usledila potvrda za vođstvo Srbina od 4:1.

Novak je jednostavno plesao po terenu, sve vreme je kontrolisao igru i još jednim laganim servis gemom dolazi nadomak osvajanja prvog seta 5:2.

Produžio je Sonego set osvajanjem novog gema, ali je to bilo samo na kratko. Furiozan prvi set Novak je rešio sa 6:3 za 34 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lorenco Sonego

Međutim, u drugom setu smo gledali potpuno drugačiju priču.

Igralo se bez brejka do 11. gema kada je Đoković iskoristio 8. brejk loptu i došao nadomak finala! Visio je tokom čitavog drugog seta brejk u vazduhu, pretio je Đoković, ali je Sonego na krilima navijača uspeo da se spase sa ivice ambisa, a onda i da učini ono što je malo ko očekivao.

Nije Srbin uspeo da kompletira brejk i prođe u finale. Propustio je dve meč lopte, zatim spasao prvu, ali drugu je Sonego iskoristio i odveo meč u taj brejk.

 

 

Đoković poveo sa 3:0, međutim, usledio je povratak i preokret Italijana za odlazak u treći set.

Jako je loše otvorio treći set Novak, suočio se sa tri brejk lopte, ali je sve tri spasio. Usledio je odgovor Sonega, pa Đokovićevo osvajanje gema bez izgubljenog poena.

Međutim, Đoković u narednom bravi brejk, bez problema je Srbin kompletirao brejk, pa zatim osvojio još jedan gem na svoj servis i došao do 5:2, usledio je još jedan brejk za Đokovića i plasman u finale posle dva sata i 45 minuta igre.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO SONEGO 6:2

III SET

6:2 Đoković je u finalu Rima! Pravi Novak brejk i posle velike borbe zakazuje okršaj sa Rafaelom Nadalom!

5:2 Ne može bolje, Đoković sa nulom osvaja gem na svoj servis i stiže na korak do finala u Rimu!

4:2 Uspeva Lorenco Sonego da osvoji gem i to na dominantan način, samo jedan poen je prepustio Novaku!

4:1 Brz i lak gem za potvrdu brejka! Velika prednost u 3. setu za Novaka Đokovića koji se oslobodio pritiska i opustio ruku posle neočekivanog ishoda taj-brejka!

3:1 BREJK ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Sonego je pogodio sve prve servise, ali je najbolji reket sveta rešio da prelomi meč! 

2:1 Konačno ekspresan gem sa nulom! Đoković bez ijednog izgubljenog poena stiže do novog vođstva! Da li je vreme da slomi Italijana!

1:1 Uspeva Sonego da izjednači u gemovima, pripretio je Đoković, ali Italijan u odlučujućim trenucima igra sjajno!

1:0 Ovo može samo Novak! Imao je Sonego tri brejk lopte, ali je uspeo Novak Đoković da sačuva smirenost i povede u odlučujućem setu!

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO SONEGO 6:7

II SET

Lorenco Sonego izjednačuje u setovima! Đoković je poveo sa 3:0, međutim, usledio je povratak i preokret Italijana za odlazak u treći set.

 

 

TAJ-BREJK:

1:0 - Đoković

2:0 - Đoković

3:0 - Đoković

3:1 - Sonego

3:2 - Sonego

4:2 - Đoković

4:3 - Sonego

4:4 - Sonego

5:4 - Sonego

6:4 - Sonego

6:5 - Đoković

7:5 - Sonego

6:6 Vraća BREJK Sanogo! Taj-brejk će rešiti pobednika drugog seta! Prvi brejk Sonega na meču, bio je pred porazom, ali Novak nije iskoristio šanse.

6:5 BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Konačno, Novak koristi 8. brejk loptu i stiže da gem od finala u Rimu!

5:5 Prvi put se igralo na razliku u Đokovićevom servis gemu, imao je Sonego dve set lopte, ali je Đoković uspe da spase obe i sačuva šanse u drugom setu!

4:5 Spasio je Lorenco Sonego još dve brejk lopte i preživeo i ovaj gem! Velika borba je viđena u ovom gemu, a Italijan je igrao nošen publikom i produžio ovaj meč! Ček šest brejk lopti je spasio Italijan, moraće Novak da servira za ostanak u ovom setu!

4:4 Strašan gem Novaka Đokovića, bez ijednog izgubljenog poena do izjednačenja! Vreme je za brejk!

 

 

3:4 Sonego na momente pravi neshvatljive greške, Đoković je tri puta pripretio na servis Italijana, visio je brejk u vazduhu, ali je nekako uspeo da se izvuče i ponovo povede u drugom setu!

3:3 Đoković je asom sprečio komplikacije na svoj servis, i ponovo pritisak prebacio na rivala! Sonego je uspeo da pripreti, ali neće moći protiv ovakvog Novaka!

2:3 Sonego ponovo vodi i na momente pokazuje da igra dobar tenis, ali moraće mnogo bolje. Publika motiviše Italijana, a u ovom gemu je imao ozbiljan kiks i ozbiljne poteze, videćemo da li može više protiv Đokovića!

 

 

2:2 Uspeva Đoković da izjednači, još jedan ubedljiv gem, a ono što je impozantno je broj osvojenih poena Novaka Đokovića na drugi servis, procenat iznosi preko 80%!

1:2 Bio je ovo prvi gem koji se igrao na razliku, imao je Italijan sve u svojim rukama, ali dva neodlučna poteza i Đoković je odmah pripretio! Imao je Novak jednu brejk loptu, ali uspeo je Sonego da se izvuče servisima!

1:1 Đoković nastavlja sa agresivnom igrom! Samo jedan poen je prepustio protivniku!

0:1 Sonego otvara drugi set sigurnim gemom, pre svega zbog dobrog servisa, Novak je uspeo samo da se upiše na semafor!

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO SONEGO 6:3

I SET

6:3 Đoković za samo 34 minuta stiže do prvog seta! Novak je samo jedan poen dozvolio Sonegu i utišao publiku koja je očekivano na strani Italijana! Dominantna predstava najboljeg tenisera sveta!

 

 

5:3 Nije slučajno Sonego stigao do polufinala Rima, ubedljiv gem Italijana za totalnu ekstazu na tribinama!

5:2 Novak u potpunosti kontroliše situaciju na terenu, samo jedan poen je prepustio protivniku!

4:2 Gem sa nulom za Lorenca Sonega, može li Italijan više protiv Đokovića?

4:1 Đoković potvrđuje brejk, uspeo je Sonego da osvoji dva poena na servis najboljeg tenisera sveta, ali protiv ovakvog Novaka moraće mnogo bolje!

3:1 BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Uspeo je Sonego da spase jednu brejk loptu, ali je Đoković odigrao vanserijski poen i podigao publiku, koja je uglavnom na strani Italijana na noge! Srbin igra svoj najbolji tenis, Sonego jednostavno ne uspeva da dođe do svoje igre!

2:1 Đoković se sjajno kreće, kao da danas nije igrao već jedan meč! Novi gem bez izgubljenog poena, Novak bukvalno crta po terenu!

1:1 Bilo je 15:30 za Novaka, odmah je pripretio na servis protivnika, ali je Sonego osvojio tri uzastopna poena i izbegao neugodnu situaciju!

1:0 Sjajan početak za Novaka Đokovića! Gem sa nulom na startu meča!

Đoković će po drugi put danas izaći na teren, pošto je četvrtfinalni meč protiv Stefanosa Cicipasa započet juče ujutru, zavšen tek danas i to posle velikog preokreta Srbina!

Sigurno će ovaj meč u glavi branioca titule, ali sigurno je i da prisutan umor.

Na megdan će mu ovog popodneva Italijan koga se vrlo dobro seća sa početka sezone!

 

 

Protivnik mu je Italijan Lorenco Sonego, 33. igrač sveta, koji je pomalo neočekivano slavio protiv Andreja Rubljova, 3:6, 6:4, 6:3.

Tako je zakazao svoj drugi okršaj sa Novakom Đokovićem u poslednjih godinu dana.

Novak i Sonego sastali su se prošle jeseni u onom susretu četvrtfinala na turniru u Beču kada je Italijan načinio veliko iznenađenje.

Tada je Sonego slavio sa 6:2, 6:1, a Đoković sada ima priliku za osvetu i novi okršaj sa Rafaelom Nadalom koji je za finale savladao Rajlija Opelku!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading