NOVAČE, LEGENDO! Nestvaran PREOKRET ĐOKOVIĆA u antologijskom maratonu!

Autor: Republika

Sport

15.05.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 2:1 u setovima u četvrtfinalu Rima!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Neverovatna pobeda Đokovića - 4:6, 7:5, 7:5! 

Cicipas je odličnim startom oduzeo prvi servis Novaka na meču za 1:0 i još jednom za 4:1, veliku prednost u prvom setu. Srbin je udomah uzvratio za 4:2, ali nije mogao da prevaziđe jedan brejk prednosti.

Stalni prekidi i kiša omeli su koncentraciju najboljeg tenisera sveta. Meč je odložen pri prednosti Grka 2:1 i na teren se izašlo dan kasnije. Po ponovnom izlasku na teren tivali su bili vrlo izjednačeni do samog kraja. Osmi gem je bio presudan, onaj na kom se meč lomio. Đoković je imao čak tri brejk lopte za izjednačenje na 4:4, ali ih nije iskorišćavao. Lopte su išle u aut, Stefanos je odlično servirao i posle velike tenzije Novak uspeva da petu brejk loptu iskoristi. Preko potreban gem za nalet samopouzdanja.

Đoković je umalo uspeo da ispusti gem kojim se potvrđuje brejk. Cicipas je uzvraćao jakim udarcima, ali je iskustvo i mentalna snaga presudila da Srbin dođe do prednosti.

Pravi maraton viđen je u trećem setu, gde je prevalio inat i hrabrost srpskog tenisera.

U finalu danas od 18:30 se ukršta sa boljim iz para Sonego-Rubljev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading