ĐOKOVIĆ PROŠAO GOLGOTU: Posle KIŠNE DRAME na startu Mastersa u Rimu, Novak se vratio i počistio Frica!

Autor:

Sport

11.05.2021

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta je posle prave drame od nekoliko sati uslovljene kišom slavio u dva seta protiv Tejlora Frica sa 6:3, 7:6.

RepublikaFoto: Starsport
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Kiša je pravila probleme najboljem teniseru sveta tokom čitavog susreta, ali je uspeo Novak da na najbolji mogući način započne meč. 

Posle nezgodnog prvog gema na njegov servis, uspeo je da napravi brejk u ranoj fazi meča, potom je i potvrdio brejk za velikih 3:0.

Imao je u narednom gemu dve brejk lopte, koje je prokockao, pa je Fric uspeo da osvoji svoj prvi gem.

Nastavio je Đoković sa sjajnom igrom, ali se i mladi Amerikanac probudio i zaigrao mnogo bolje u finišu meča, uspeo da se vrati u meč koliko toliko, ali Đoković nije ništa prepustio slučaju i slavio posle 35 minuta igre sa 6:3.

Đoković je na najbolji mogući način počeo i drugi set - brejkom! Sjajno se najbolji teniser sveta kretao i kombinovao udarce, ali bilo je očekivano da se jedan od predstavnika nove generacije od koga se mnogo očekuje neće predati tek tako.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tejlor Fric

Vratio je brejk, a potom i izjednačio u drugom setu, ali onda je Đoković izgubio strpljenje i vratio brejk prednosti! Međutim, u nastavku je usledila prava drama uslovljena kišom. 

Teren je bio potpuno natopljen, a teniserima je bilo sve teže za igru, Novak se bunio u nekoliko navrata, ali sudija nije učinio ništa!

Fric je uspeo da vrati još jedan brejk i izjednači na 5:5, a onda je posle Đokovićevog žestokog negodovanja sudija napokon prekinuo meč! O čemu više možete pročitati OVDE.

Prekid meča je potrajao tri sata, a odluka je konačno pala u taj-brejku koji je najbolji teniser sveta dobio sa 7:5.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading