NADAL NA KOLENIMA: Čudesni Rus napravio SENZACIJU godine i ELIMINISAO Rafu sa Mastera u Monte Karlu!

Autor:

Sport

16.04.2021

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrej Rubljov eliminisao je Rafaela Nadala sa Mastersa u Monte Karlu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Rubljov je slavio u četvrtfinalu posle tri seta velike borbe sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:2).

Rus je odigrao fantastičan meč, imao je šansu da sve završi i posle dva seta, pa se zasluženo plasirao u polufinale gde ga čeka Kasper Rud, koji je eliminisao osvajača prošlog Mastersa u Monte Karlu Fabija Fonjinija.

Bio je ovo treći međusobni meč Rubljova i Nadala, a u prva dva Španac Rusu nije dozvolio da osvoji nijedan set.

Rubljov je odmah na startu meča pokazao Nadalu šta ga čeka. Poveo je lako sa 2:0, ali se Rafa ekspresno vratio i izjednačio na 2:2.

Ipak, to je bilo sve od Španca u prvom setu. U petom gemu je viđena velika borba, ali je Moskovljanin iskoristio treću brejk loptu, poveo sa 3:2 da bi potom nanizao još tri gema za prvi set (6:2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Rubljov

Rubljov je sa sjajnom igrom nastavio i u drugom setu. Rus je odlično servirao i ponovo je poveo sa 2:0.  Imao je Nadal brejk loptu u četvrtom gemu, nije je iskoristio,da bi potom Rus ispustio tri u petom gemu. Rafa je u šestom gemu imao četiri brejk šanse, ali ni to mu nije bilo dovoljno, pa je Rubljov sačuvao prednost (4:2). I sedmi gem je bio dug i borben, imao je i tu Rubljov jednu brejk šansu, ali je Rafa izdržao i smanjio na 4:3. Uspeo je Rafa u tim trenucima da iskoristi mali pad kod Rubljova i veže još tri gema, te osvoji drugi set sa 6:4 i izjednači na 1:1.

Rubljov je pokazao koliko je mentalno jak kada je i pored toga uspeo odmah da načini novi brejk, a potom ga potvrdi i povede sa 3:1. Zbunilo je to i Nadala, nastavio je da greši, a Rus je potom u petom gemu stigao do novog brejka za 4:1 i do velike šanse za pobedu. Ovog puta nije je propustio, na 5:2 je uspeo da oservira kako treba i prvi put u karijeri dobije španskog igrača. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading