NOVAK ĆE BITI ŠOKIRAN KAD STIGNE U SRBIJU: Ni ne sluti šta ga čeka na turniru u Beogradu!

Autor:

Sport

07.04.2021

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će biti svetska prestonica tenisa ovog proleća. U Beogradu će prvo će biti organizovan čelendžer, a potom i ATP turnir, zatim i WTA turnir, a direktor Đorđe Đoković direktor ovih turnira je govorio o organizaciji, kako i o ulozi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u celoj ovoj priči.

RepublikaFoto: Starsport
Novak i Đorđe Đoković

On je u intrevjuu za 24sedam objasnio da pripreme ulaze u poslednju fazu, da sve ide u najboljem redu i da je njihova želja da svi koji dođu u Beograd budu zadovoljni uslovima.

– Ušli smo u samu završnicu radova. Već sutra, moramo da uđemo u izolaciju kao kompletna organizacija, ali i ceo centar zbog protokola ATP. Igrači ne bi smeli da se "mešaju" sa ostalim ljudima, koji nisu unutra. Testiranja će biti stalna, svaka četiri dana. ATP često menja protokole, sad imamo tri vrste, oni koji su unutar protokola, oni koji nisu, i oni koju su u polu-protokolu. Za svakog pojedinca je drugačiji proces testiranja. Dosta je zanimljivo, izazovno u vreme pandemije da se organizuje turnir. Slobodno mogu da kažem da finaliziramo radove, i jedva čekamo da nam dođu teniseri. Počinju da nam pristižu igrači za kvalifiakcije za čelendžer. Za vikend bi trebalo da nam dođu teniseri koji će učestvovati na glavnom čelendžera, a sredinom sledeće nedelje treba da počnu da nam pristižu učesnici glavnog turnira - rekao je Đorđe Đoković za 24sedam.

RepublikaFoto: TSS

Đorđe ne krije šta je cilj – da jednog dana ovaj turnir iz serije 250 postane onaj iz kategorije ATP 500.

– Nama su ciljevi jako visoki, i ovo je samo početak događaja i želimo da raste iz godine u godinu. I da se nadamo toj licenci za turnir 500. Taj cilj sam postavio u samom startu, i to odmah kad smo saznali da ćemo biti domaćini turnira iz serije 250. Nadamo se da ćemo u nekom narednom periodu imati mogućnosti da održavamo ove turnire, ali nama ništa nije zagarantovano. Moramo naporno da radimo i da se dokazujemo kako bi ostvarili zacrtani cilj. Ovo je prva godina i želimo da sve bude savršeno, ali smo isto tako svesni da ne može da bude perfektno, barem ne prve godine. Nova je organizacija, novi ljudi, koji nisu učestvovali u organizaciji teniskih događaja. Međutim, okupio sam ljude koje smatram da su najveštiji, pa ćemo da vidimo. Sada je na nama da sve ovo odradimo na visokom nivou, odnosno da nas ATP oceni dobro i da u narednim godinama prerastemo u turnir iz serije 500.

Direktor turnira otkrio je koliko je sam Novak uključen u organizaciju.

Vrlo često se zanima, svako veče mi piše i pita kako sve ovo napreduje. Ja sam ga u samom startu zamolio da ga izopštim iz organizacije, želim da ga iznenadim nekim stvarima, da on dođe kao i svaki drugi igrač, da bude učesnik i hvala mu što je tako postupio. Poslednja tri meseca nije mi postavio nikakve zahteve i uslove. Naravno da sam se za neke stvari konsultovao sa njim, u nešto što nisam bio siguran, ali on kao prvi reket sveta može da mi da neke savete iz ugla igrača. Nole najbolje to zna, zahvalan sam mu što se nije mešao u samu organizaciju i na podršci koju imam.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading