FILM O SVETSKOM BROJU JEDAN: Novak željno iščekuje!

Autor: Republika

Sport

06.04.2021

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Novaka Đokovića i legenda tenisa Boris Beker biće glavna zvezda biografskog filma o njegovoj karijeri.

Novak Đoković i Boris Beker

Televizija RTL je pre godinu dana najavila, a ovih dana kreće i sa snjimanjem filma "Špiler" koji prati veliki prodor mladog igrača iz ruralnog dela Nemačke do vrhova tenisa.

Odluka je pala da Bekera glumi 22-godišnji Bruno Aleksander, a film će režirati Hanu Solanen.

- Naravno da znam sve o Borisu Bekeru, svi znaju ko je i šta je on. Kada mi je od produkcijske kuće stigla ponuda, morao sam malo da se bavim istraživanjem. Boris nije tako poznat mojoj generaciji, koliko je bio recimo mojim roditeljima. Ali kakva je to karijera bila, kakva ličnost, imao sam baš šta da otkrijem - rekao je Aleksander.

Scenario će biti rađen po knjizi "Ja sam igrač: Život Borisa Bekera", čiji je autor Fred Selin, a napisali su ga Rihard Kropf i novinar Markus Šuster.

Ne zna se tačno kada će se film pojaviti u bioskopima, ali i za samog Bekera će ovo biti svakako jedan vid počasti od strane njegovih sunarodnika.

Nemac je bio broj jedan ukupno 12 nedelja, osvojio je šest grend slem titula, od toga tri na Vimbldonu od ukupno sedam finala.

U leto 1985. šokirao je teniski svet kada je kao 17-godišnjak osvojio najveći trofej u svetu tenisa, kada je u finalu pobedio Kevina Karena u pet setova.

Uspeh je ponovio 1986. i 1989. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading