OVO GA JE BAŠ ZABOLELO: Đoković u SUZAMA!

Autor: Republika

Sport

05.03.2021

22:18

Novak Đoković je tokom karijere zabeležio veliki broj važnih pobeda, ali je bilo i bolnih neuspeha.

Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta je otkrio da mu je jedan od najtežih poraza bio od Jirgena Melcera na Rolan Garosu. Đoković je tada vodio sa 2:0 i imao brejk prednosti u trećem setu, ali je usledio čudesan preokret Austrijanca.

Imao sam mnoge izazove tokom svoje karijere. Jedan od njih je 2010. godina i četvrtfinale koje sam izgubio na jednom od najvećih turnira, na Rolan Garosu. Imao sam osećaj kao da mi se svet i snovi raspadaju i da nisam dovoljno dobar da postignem ono što želim. Tada sam bukvalno ridao u sobi svog trenera (Marjana Vajde) i fizioterapeuta (Miljana Amanovića). Osećao sam se jako loše u tom periodu – kao da sam udario u zid i kao da ne mogu dalje - rekao je Novak za "Wake the Fake up with Chervin Jafarieh".

- Oni su me pustili da se isplačem, da izbacim sve emocije i sve što sam osećao u tom trenutku. Veoma sam im zahvalan na tome jer je to bio preloman trenutak. Narativ je u sportu glasi da je trener taj koji bi trebalo da te podigne i da ti pokaže kako da budeš jak, ali za mene je ipak najbolji trener onaj koji je tu za vas kao čovek – prijatelj i rame za plakanje, onaj koji vas razume i podržava i onda kada želite da izbacite sve iz sebe, da isplačete dušu. Veoma sam zahvalan jer sam u tom momentu osećao da nisam sam. 

Voditelja podkasta zanimalo je šta je bilo uzrok Novakovog kraha te 2010. godine u duelu sa Melcerom.

Bila je to kombinacija različitih faktora – bilo je povreda, nisam postizao ono što sam nameravao i očekivao od sebe. Jesam osvojio slem 2008. u Melburnu, onda sam igrao polufinala i četvrtfinala, bio sam treći i bio je to uspeh, ne shvatite me pogrešno, ali osećao sam da mogu da postignem mnogo više. Osećao sam da su moja očekivanja, kao i ljudi oko mene i teniske javnosti, toliko velika da biti treći nije dovoljno i nije dovoljno osvojiti jedan slem. Osećao sam preveliki teret na ramenima i sve se srušilo u tom trenutku. Prvi put sam tada osetio da želim da napustim tenis ili da napravim pauzu. Prvi put sam imao tako jaku emociju, do tada sam uvek razmišljao kako ću doći na sledeći trening i poboljšati se, a tada sam želeo da pobegnem od svega, da promenim okruženje - rekao najbolji teniser sveta.

Komentari (0)

Loading