ĐOKOVIĆ "SAMLEO" RUSKU SENZACIJU: Novak posle DOMINANTNE PARTIJE do šanse za 9. titulu u Melburnu!

Autor:

Sport

18.02.2021

08:07 >> 10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u 9. finale Australijan Opena pošto je bio bolji od Rusa Aslana Karaceva u tri seta 6:3, 6:4, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

Ruska senzacija nije uspela ni da namuči rekordera Melburna koji je obezbedio treće uzastopno finale gde će reket ukrstiti sa boljim iz meča Cicipas – Medvedev.

Đoković je furiozno ušao u meč, Srbin je zgledao kao zid, odbijao je sve udarce 27-godišnjeg tenisera i nije pravio greške.

Tačnije, samo jednu neiznuđenu grešku imao je Novak Đoković u prvom setu uz devet vinera, za takav tenis najboljeg igrača sveta rešenje nemaju ni oni vrhunski igrači, pa ga nije imao ni Aslan Karacev.

U osmom gemu prvog seta Novaj je napravio brejk kada je došao do tri brejk prilike. Nekoliko momenata kasnije je srpski teniser vodio u setovima.

Karacev je blistao u nekim momentima meča, ali upao je u Novakovu mašinu koja je počela da ga "melje". Nakon što je Karacev osvojio prvi gem u drugom setu, Đoković je nanizao pet osvojenih gemova!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Međutim, Rus je pokazao da nije slučajno u polufinalu Gren slema, napravio je brejk i vratio se u set, da bi smanjio na 5:4 osvajanjem tri gema u nizu.

Međutim potom je propustio dve brejk prilike, kapitulirao u drugom setu, a onda se u trećem i odlučujućem najmanje pitao, kada je Nole zaplesao po terenu i zakazao još jednu borbu za tron u Melburnu.

III SET ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:2

 

6:2 Novak je u finalu Australijan Opena!

5:2 Dva brejka prednosti za Novaka Đokovića! Đoković na gem od 9. finala Australijan Opena!

4:2 Nastavlja Đoković sa sjajnim servisom i osvaja poen na riskantan drugi servis! Pripretio je Karacev, ali Novaj je najbolji kad je najpotrebnije!

3:2 Ponovo Đoković ima brejk prednosti! Sjajno je šetao Karaceva u ovom gemu, kada preuzme inicijativu skoro sigurno uzima poen, pošto je greške sveo na minumum orvi teniser sveta!

2:2 Vraća brejk Karacev! Odigrao je Rus nekoliko vanserijskih poena i uspeo da oduzme Novaku servis!

2:1 Ne da se Karacev, dobija servis gem sa nulom!

2:0 Đoković potvrđuje brejk uz samo jedan izgubljen poen!

1:0 Sjajan start za Đokovića, odmah brejk! Samo jedan poen je osvojio Karacev!

II SET ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:4

 

6:4 Najduži poen na meču je odigran u ovom gemu, a dobio ga je Karacev koji je na spektakularan način spasio 2. set loptu! A onda je Rus u dva navrata pripretio, ali je Đoković sjajnim servisima uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, a potom i da osvoji drugi set!

5:4 Dva uzastopna gema za Karaceva, uspeo je Đoković da pripreti ponovo, ali se Rus izvukao... Đoković servira za drugi set.

5:3 Pravo niotkuda je imao Karacev brejk loptu posle Novakove duple servis greške! Prvu uspeva da spase, ali dugu koristi Rus!

5:2 Konačno uspeva Karacev da osvoji gem na svoj servis, Đoković je u ovom gemu napravio tek drugu neiznuđenu grešku od početka meča, tako da je jasno u kakvom naletu je najbolji teniser sveta!

5:1 Đoković potvrđuje brejk i gazi ka drugom setu, Karacev ne uspeva da pripreti!

4:1 Treći brejk za Novaka sa nulom! Kakva igra Đokovića, ako ovako nastavi ovaj meč neće dugo trajati!

3:1 Sjajan tenis igra Novak Đoković što ohrabruje posle povrede sa kojom se mučio tokom turnira! Pored toga što sjajno trenira, Đoković pleše po terenu, ali Karacev povremeno zablista!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

2:1 Sjajan start drugog seta! Brejk sa nulom za Đokovića. Karacevu se nije isplatio rizik, Đoković je odigrao nekoliko maestralnih poena i sve bolje čita protivnika sa kojim se do ovog meča nije sastajao!

1:1 Nastavlja Đoković sa sjajnim sevsima, već je odservirao 7 asova!

0:1 Uspeva Rus da osvoji gem na svoj servis na startu drugog seta!

I SET ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:3

 

6:3 Sjajan servis gem za Đokovića i osvajanje prvog seta! Perfektan gem sa nulom uz dva asa!

5:3 Počeo je Đoković da čita servis protivnika i uspeva sa nulom da napravi brejk! Idealan tajming!

 

 

4:3 Đoković želi da ubrza igru, osvojio je dva brza poena, a onda je Rus iz totane defanzive osvojio sjajan poen! Ali, onda je usledila Novakova serija za novo vođstvo!

3:3 Imao je Đoković 0:30, ozbiljno je pripretio na servisa Karaceva, ali je onda je usledila totalna ofanziva Rusa i nekoliko sjajnih poena!

3:2 Već u 5. gemu smo čuli Đokovićev krik koji dokazuje kolika se borba vodi na terenu, ponovo je Rus uspeo da oduzme dva poena Novaku, ali je ponovo servis bio ključan!

2:2 Posle dva sjajna servisa Rusa, Karacev osvaja prelep poen na mreži na kome mu je i Novak aplaudirao! Potom uzvraća najbolji teniser sveta, ali nedovoljno da pripreti na servis protivnika! 

2:1 Karacev odmah pokazuje da igra kvalitetan tenis i da nije slučano stigao do polufinala Gren slema, ali uspeva Đoković da osvoji novi servis gem uz dva prepuštena poena protivniku!

1:1 Odmah na startu duga razmena i početni poen na protivnikov servis osvaja Novak! Međutim, Rus je sjajno odservirao naredna 4 poena i dobio prvi gem u ovom polufinalu!

1:0 Perfektan start Novaka Đokovića koji dobija gem sa nulom, uz dva odservirana asa!

Đoković je rekorder na Australijan Openu po broju osvojenih trofeja (8),dok ruski teniser igra prvo polufinale jednog Gren slema ikada.

Uz mnogo muke Novak Đoković je došao do polufinala Australijan Opena. Pobedio je rutinski Žeremija Šardija u prvom i Fransesa Tijafoa u drugom kolu, a onda je došlo treće i meč protiv Tejlora Frica gde je doživeo povredu zbog koje se doveo u pitanje njegov nastup u nastavku turnira.

Stisnuo je zube i u četiri seta savladao Amerikanca, a onda je uspeo da "arhivira" i Miloša Raonića, a potom i Aleksandra Zvereva.

Sada mu na putu stoji "totalna nepoznanica".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aslan Karacev

Ruski igrač je na turnir "upao" preko kvalifikacija, a onda u prva tri kola nije izgubio niti jedan set. Prvo je porazio Magera, pa Gerasimova kada je već bio veliki autsajder, a zatim Dijega Švarcmana.

Potom je došla osmina finala i pobeda u pet setova protiv kanadskog "vunderkinda" Feliksa Ože-Alijasima, da bi u četvrtfinalu nadigrao povređenog Grigora Dimitrova u četiri seta i nakon preokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading