GOSPODSKA IZJAVA: Cicpas preslišao Nadala, pa PROGOVORIO o Novaku!

Autor:

Sport

17.02.2021

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

On je u 1/4 finalu posle čudesnog preokreta savladao sa 3:2 Rafaela Nadala.

Posle prva dva lako izgubljena seta, verovatno niko nije mogao ni da pomisli da grčki as može da dođe do pobede protiv Nadala. Međutim, od trećeg sveta sve je krenulo na njegovu stranu.

- Nisam razmišljao ni o čemu. Nirvana. Igraj, ne razmišljaj. Tako su stvari funkcionisale. Fokusirao sam se samo na sledeći servis, sledeći udarac, sledeći poen. Možda sam u trećem svetu postao malo strpljiviji. Nisam žurio sa servisom. Želeo sam što duže da ostanem na terenu. Nisam imao nikakav strah. Samo sam se opustio, podigao nivo igre i na kraju pobedio.

Cicipas kaže da ni u jednom trenutku nije bio pod stresom.

- Jutros kada sam se probudio bio sam potpuno opušten. Nekako sam osećao da će stvari u nekom trenutku krenuti na moju stranu. Možda mi je i odsustvo publike pomoglo da pronađem mir. Ne znam stvarno, nisam siguran. Znam samo da sam ponosan na ono što sam uradio. Sada sam na ovom terenu pobedio i Federera i Nadala. Imam neku posebnu konekciju sa „Rod Lejver Arenom“.

Naredni rival je sjajni Danil Medvedev. Rus se nalazi u seriji od 19 pobeda na Turu.

- U odličnoj je formi, igra sjajan tenis, veoma jednostavan, ali efikasan. Mnogi kažu da on igra dosadno, ali ne bih rekao. Pre svega je ekstremno pametan i samo vas u nekom trenutku slomi. Moram da budem pažljiv i naravno da iskoristim svaku priliku, koja mi se ukaže“, istakao je Cicipas, koji je izgubio pet od šest mečeva, koje je igrao protiv Rusa, ali je dobio poslednji na Mastersu u Londonu 2019. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Grk je na kraju i odgovorio na pitanje zašto je Novak Đoković uspešan na Australijan openu, koji je osvojio osam puta. Srbin će u drugom polufinalu odmeriti snage sa kvalifikantom Karacevom.

- Novak je pre svega neverovatan borac. Imao je veliki pobede na ovom terenu. Gledao sam mnogo njegovih mečeva kada sam bio mlađi. Sećam se pobede protiv Vavrinke u epskoj borbi. Poštujem to što je ovde uradio, tu konstantnost, koju ima u Australiji. Voli da igra ovde i to je to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading