OTKUD SAD OVO? Progovorio o najvećoj TENISKOJ PARANOJI!

Autor:

Sport

10.02.2021

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žil Simon i Novak Đoković

Francuski teniser Žil Simon poražen je od Stefanosa Cicipasa na startu Australijan opena, a on se dotakao sistema suđenja i kako on funkcioniše. Francuz je poručio da su igrači generalno "paranoični" zbog sudija, a uporedio je "oko sokolovo" na Otvorenom prvenstvu Australije i nekim drugim turnirima.

Glavni je problem što to nije precizno, to je veliki problem. Iznenađujuće, igrači više vole kada mašina pogreši nego kada to uradi čovek, jer tada uvek misle da je to učinjeno namerno ili da neko ima lični problem s igračem. Mi teniseri smo paranoični, uvek mislimo da su sudije protiv nas i da su zbog toga pogrešili. Sa mašinom, paranoja ne ide tako daleko. Međutim, može da se desi da vidimo trag na jednom mestu, a da se odluka odnosi na potpuno drugi trag (loptice) i to uopšte nije u redu - počeo je Simon.

On je podsetio da je "oko sokolovo" u Kelnu pravilo velike greške, što je po njemu "nepošteno".

U Kelnu je 'Oko Sokolovo' pravilo velike greške, a to je nepristrasan, neutralan sistem i voleli bismo da nema grešaka. Iznenađujuće, mi grešimo sa čelendžima. MIslim da ljudi i igrači vole čelendže, a logično, kada mašina kaže da je lopta u autu tu nema čelendža.

Zatim se dotakao Rolan Garosa...

Ono što mi se najmanje sviđa kod tog sistema (Oko Sokolovo) je što je zbog njega opao kvalitet suđenja, ne znam da li je to povezano, ali nekako se poklapaju stvari. Sudije se prepuste mašini i često donesu lošiju odluku jer mašina nije reagovala. Na Rolan Garosu sam baš govorio o tome, sudije su opsednute time da te opomenu kada između poena prođe tačno 25 sekundi. To je sve što tamo vidiš, to te izuzetno stresira - zaključio je Žil Simon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading