PAPUČAR NA KVADRAT: Federer zbog Mirke ODUSTAO sa AO!

Autor:

Sport

07.01.2021

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je konačno poznat pravi razlog Federerovog odustajanja sa Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mirka i Rodžer Federer

Legendarni Švajcarac je poslednji meč odigrao upravo u Melburnu, pre godinu dana. Od tada je imao više operacija kolena i činilo se da će se na teren vratiti upravo na prvom Grend slemu u sezoni.

Razlog za odustajanje naveden je upravo rizik od obnavljanja povrede, te ne baš najbolja fizička sprema. Međutim, direktor Australijan opena zadužen za odnose sa igračima Andre Sa smatra da su pravi razlog karantin, odnosno porodica.

- Glavni razlog bio je karantin. Razgovarao sam sa njim pre mesec dana i imao je dve mogućnosti. Mogao je da dođe sa celom porodicom, ali bi ona konstatno bila u izolaciji. Problem je što Mirka (Federerova supruga prim. aut) i njena deca ne bi mogli da napuštaju sobu. Morali bi da sede u njoj 14 dana - rekao je Sa.

Federer bi naravno mogao da trenira, kao i svi ostali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Igrači su izuzetak. Mogao bi da izađe, igra, vrati se, ali to porodica ne bi mogla. Mirka nije odobrila tu ideju. Druga opcija je bila da dođe sam. Bio bi odvojen od porodice u tom slučaju najmanje pet nedelja. A onda mi je rekao ’Čoveče, 39 godina, četvoro dece, 20 Grend slemova. Više nisam u godinama da toliko budem odvojen od porodice - ispričao je Sa deo razgovora sa Federerom.

Australijan open počinje 8. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading