ŠTA JE SLEDEĆE? Loše vesti za Đokovića pred Australijan Open!

Autor:

Sport

02.01.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijan Open počinje 8. februara, ali pod nesvakidašnjim okolnostima. Teniseri i teniserke pred početak prvog Gren slema u sezoni biće u karantinu, a sada stižu i nove vesti koje ih neće oduševiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najpre su organizatori objavili da će učesnici dobiti čitavih 60 dolara za hranu,  a sada je i nagradni fond drastično umanjen.

Polufinale i finale učesnicima će da donesu 33 odsto manje novca nego prethodne sezone.

Teniser i teniserka koji osvoje turnir, umesto 4.120.000 australijskih dolara kao što je bio slučaj 2020. godine, sada će dobiti 2.750.000.

Polufinalisti su prošle godine "u džepu" imali 1.040.000 dolara, a sada 850.000. 

 

 

 

Ipak, čelnici turnira našli su način da ne naljute učesnike, pa će tako od prvog kola do osmine finala fond biti uvećan, dok će teniseri i teniserke koji dođu do četvrfinala u toj rundi takmičenja dobiti istu sumu kao i prethodne sezone.

Titulu u Australiji brane rekorder Novak Đoković i talentovana mlada teniserka Sofija Kenin. Srbija će pored Noleta imati još petoro predstavnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading