NOVA NEPRAVDA: Đokovića BAŠ NEĆE ove godine!

Autor:

Sport

27.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković proglašen je tek četvrtim najboljim sportistom u Evropi u izboru novinskih agencija, u organizacijipoljeske agencije PAP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Očekivano, poljski fudbaler Robert Levandovski proglašen je najboljim sportistom, jer je svoj Bajern Minhen vodio do titule prvaka Evrope u Ligi šampiona.

Đoković je dobio sa 85 glasova, dok je pobednik imao skoro stotinu više čak 180. Između Novaka i Roberta našli su se još i Luis Hamilton na drugom mestu i Armond Duplantis na trećem.

Britanski vozač Formule 1 je ove godine osvojio svoju sedmu titulu u najbržem cirkusu na svetu i izjednačio je rekord Mihaela Šumahera, dok je atletičar Duplantis postao rekorder u skoku uvis sa 6,18 metara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Levandovski

Što se tiče Novakovih uspeha, on je u godini obeleženoj pandemijom koronavirusa osvojio četiri titule na ATP turu, uključujući i svoj 17. Grendslem trofej u Australiji.

Završio je godinu na prvom mestu po šesti put u svojoj karijeri, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom i ostavio iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Džimija Konorsa.

 

Upravo je Nadal peti iza Đokovića sa 72 boda, dok su među najboljih deset sportista "Starog kontinenta" još i slovenački biciklisti Primož Roglič i Tadej Pogačar, grčki košarkaš Janis Adetokumbo i poljska teniserka Iga Svjontek, i norveška skijašica Tereza Johaug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading