NEVEROVATAN BORAC: Veliki ĐOKOVIĆEV PRIJATELJ počeo sa terapijama, sanja Olimpijske igre!

Autor:

Sport

09.12.2020

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada treći teniser sveta, Argentinac Huan Martin del Potro nije imao karijeru kakvu je mogao zbog kolena koje je operisao nekoliko puta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Martin Del Potro i Novak Đoković

Argentinac je imao trostruku operaciju, ali i dalje ima komplikacije tokom perioda oporavka, pa je rešio da proba sa novom metodom i zato je stigao u Brazil.

Reč je o takozvanoj BMAC metodi, takozvanom ubrzigavanju koncentrata za aspiraciju koštane srži.

U pitanju je proces koji uključuje sakupljenje regenerativnih matičnih ćelija iz tela osobe koje se potom ubrizgavaju u pogođeno područje, što pomaže oporavku.

Del Potro će terapiju izvršiti u više etapa, tako da će posle nekoliko nedelja morati da se vrati u Brazil.

- Fizioterapija je od suštinske važnosti za one koji izvode aplikaciju, jer pomaže u smanjenju otoka, nelagodnosti, kao i jačanju mišića i pomaže u vraćanju samopouzdanja. Napravićemo neke testove i videćemo kako reagujem na lečenje, ali cilj je da započenem sa vežbama za jačanje mišića i da težim povećanju opsega pokreta zgloba- rekao je Del Potro.

 

On je nedavno rekao kako još nije spreman za tenisku penziju.

Tokom karijere imao je sedam operacija, a četiri puta je pauzirao po devet i više meseci kao posledica teških problema sa povredama kolena i šake.

- Borim se kolenima. Teško mi je da se vratim, to je stvarnost. Ipak, i dalje želim da ponovo zaigram i mislim da nije još došao čas da kažem zbogom tenisu. Želja mi je da igram na Olimpijskim igrama, to me i dalje uzbuđuje. Pandemija je uticala na to da se Igre odlože za narednu godinu, ali mislim da bi mi nagrada za sve bila da još jednom igram za Argentinu. Zato ću nastaviti da se borim- rekao je Delpo.

U karijeri je osvojio 13 trofeja, zaradio više od 25 miliona dolara, a i ima i grend slem trofej sa US Opena 2009.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading