OVO JE URADIO I U NJUJORKU: Novak donosi VAŽNU odluku pred AO!

Autor:

Sport

03.12.2020

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je tokom US Opena boravio u privatnoj kući, a isto bi trebalo da učini i u Melburnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Sudeći prema stavovima najboljeg tenisera sveta, sva je prilika da će i u Melburnu imati svoj privatan smeštaj, jer će Vlada Viktorije najverovatnije odobriti igračima da tako nešto učine posle obaveznog dvonedeljnog karantina.

Đoković je proteklih godina imao velikih uspeha na prvom grend slem turniru sezone. Određen komfor svakako će mu biti potreban kako bi ostvario cilj i po deveti put osvojio titulu na Australijan openu.

- Biće interesantno videti šta će uraditi Novak Đoković jer je na US Openu bio u privatnoj kući. Dozvilili su mu neku vrstu posebnog balona, on je iznajmio kuću, morao je sve da uredi po pravilima i prilagodi je kovid uslovima. Nadavno, to ga je koštalo, ali on ima novca. Mnogo igrača voli da živi u kućama i tamo boravi sa svojim timovima. Biće to pomalo neobičan osećaj posle svega - rekao je za "Skaj Sports" radio poznati australijski trener Rodžer Rašid.

Za očekivati je da su čelnici turnira već kontaktirali branioca trofeja. Novak je i tokom ATP Tur finala u Londonu pominjao značaj toga da igrači tokom dvonedeljnog karantina imaju mogućnost da nesmetano treniraju i kako stvari stoje, to će im biti omogućeno.

Posle dvonedeljnog karantina moći će da igraju i pripremne turnire, kad i na koje, videćemo po objavljivanju zvaničnog kalendara takmičenja.

- Nadam se da će biti podrške i razumevanja od strane Vlade Australije i države Viktorija za igrače, te da će nam omogućiti da se takmičimo u drugoj nedelji karantina. Neophodno je da imamo bar jedan turnir pre Australijan opena, to je za većinu igrača veoma važno. Bilo bi jako velika stvar da nemamo nijedan zvaničan meč pred Australijan open - upozorio je Novak tokom turnira u Londonu. Ipak, svetski broj jedan je rekao da će učiniti sve što je neophodno ne bi li zaigrao na prvom turniru velike četvorke u 2021. "Teniseri su već bili u tim balonima, nije im to ništa novo. Neki od njih će razmišljati u stilu, 'dve nedelje karantina, to je mnogo'. Ipak, oni će biti tu pod našim uslovima, moraće da slede protokole ako žele da budu ovde i takmiče se", zaključio je Rašid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading