NADAL U DUGO ČEKANOM POLUFINALU: Španac slomio Grka i skinuo mu krunu!

Autor:

Sport

19.11.2020

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi teniser sveta Rafael Nadal se plasirao u polufinale Završnog mastersa u Londonu pošto je savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 4:6, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal nikada nije osvajao ovaj turnir, a grupnu fazu nije prošao od 2015. godine, sada je to učinio pobedom nad prošlogodišnjima šampionom.

Činilo se da Španac drži sve u svojim rukama i da će slaviti u dva seta, međutim, Cicipas, iako ne briljantan, konstantan svakako, uspeva da uvede meč u odlučujući set.

Nije bilo preteranih uzbuđenja na početku meča, igralo se gem za gem, a Nadal je bio taj koji je prvi zapretio rivalu na njegov servis. Bilo je to u sedmom gemu, ali Španac nije uspeo da iskoristi dve vezane brejk lopte. Ono što mu nije pošlo u tom trenutku, jeste u devetom gemu.

Stigao je do još jedne brejk šanse, a Cicipas mu je poklonio brejk, što je Nadal oberučko prihvatio, pa je posle 41 minuta igre, i poveo sa 1-0 u setovima, 6:4.

Početak drugog seta bio je kao i prvi, manje-više. Mirno  je bilo sve do desetog gema, kada je Cicipas stigao do prvih brejk, ujedno i set lopti na meču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prvu je Nadal spasao sigurnim smečom, ali je kod druge odservirao duplu grešku i predao set rivalu, 6:4.

To ga nije mnogo poremetilo i treći, odlučujući set je startovao odlično, brejkom.

Radost Španca nije mnogo trajala, pošto je Grk već u narednom gemu uzvratio ribrejkom.

 

Ali, tu iznenađenjima nije bio kraj, a festival je nastavljen novim brejkom Nadala, koji je iskoristio prvu od tri vezane i sa nulom oduzeo servis protivniku.

Cicipas je samo još malo uspeo da se drži, a onda je Nadal u sedmom gemu napravio poslednji, ključni brejk i plasirao se u polufinale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading