Medvedev VEZAO TRI TRIJUMFA PROTIV ĐOKOVIĆA, a sada NAPADA NADALA: Cicipas je dobar, ALI RAFIN SKALP ŽARKO ŽELIM!

Autor:

Sport

19.11.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danil Medvedev savladao je Novaka Đokovića na Mastersu u Londonu, i to po treći put na poslednjih četiri susreta, pa se sada osvrnuo potencijalnom okršaju sa Rafaelom Nadalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danil Medvedev željan je pobede nad Nadalom

Četvrti teniser sveta protiv "El Tora" još uvek nema nijedan trijumf u karijeri, pa smatra da je upravo sada pravi trenutak da do toga dođe.

On je odigrao gotovo bezgrešan meč protiv Đokovića, savladavši ga 6:3,6:3 bez većih poteškoća, a sada cilja na još jednog člana legendarnog trija koji gospodari muškim tenisom poslednjih godina.

Iako nije "sigurica" da će se Rus sastati sa Špancem, on to ne toliko tajno priželjkuje.

- Rafa je jedan od najboljih tenisera ikada, tako da bi mi mnogo značilo da upišem pobedu protiv njega. Naravno, nije bitno skim se nadmećem, verujem u svoje sposobnosti i u to da ću skinuti Nadalu skalp - istakao je Medvedev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruski teniser smatra da bi pobedom protiv Nadala zacementirao svoje mesto u vrhu teniskog sveta

Nastavio je o "Velikoj trojci", i značaju mečeva sa njima.

- Uvek govorim da su njih trojica (Nadal, Federer, Đoković) svugde šampioni, pa ločigno gube mnogo manje od drugih. Shodno tome, svaki trijumf protiv njih uzdiže moj status, a to me uvek raduje - dodao je on.

 

O drugom potencijalnom protivniku, Stefanosu Cicipasu, takođe je imao reči hvale.

- I Cicipas i Nadal su baš teški protivnici. Pa od obojice sam izgubio prošle godine. Ko god da mi bude protivnik, biće odličan meč, ali sa Stefanosom ipak gajim neku vrstu rivaliteta pošto smo obojica mladi i željni toga da zauzmemo mesto na vrhu teniskog lanca ishrane - zaključio je Danil Medvedev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas druga je opcija kada je protivnik Medvedeva u pitanju

Dok Rus još uvek čeka protivnika, Novak Đoković zna preko koga ide put do polufinala, a taj čovek zove se Aleksandar Zverev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rale

19.11.2020 16:26

Kakav skalp Rafcu kad on ima 4 dlake u 6 redi na glavi.