LEGENDI SE NE SVIĐA NOVAKOV STAV: Mrzeo bih to da vidim!

Autor:

Sport

17.11.2020

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji teniser Tod Vudbridž ne slaže se sa Novakom Đokovićem da bi Grend slem turniri trebalo da se igrau u dva dobijena seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Vudbridž se tako pridružio Rafaelu Nadalu koji je takođe stava da tradicija ne bi trebalo da se menja na najvećim teniskim turnirima.

- Nema šanse. Mrzeo bih to da vidim. Najbolje kod tenisa je ta unikatnost Grend slemova. Da bi ste postali GS šampion morate da posedujete različite kvalitete, veštine, da bude taktički i fizički spremni. Sve to dolazi do izražaja kod šampiona - rekao je Vudbridž za "Wide World of Sports".

Proslavljeni dubl teniser dodaje:

- Ako bi se i Grend slem igrao na tri seta, onda bi svaki turnir izgledao isto, a to ne bi trebalo da bude tako. Malo sam iznenađenjem stavom Novaka. On je jedan od igrača koji je pravilo 'pet setova' najbolje koristi. Veoma je spremna, dobro ide iz meča u meč i to mu sve dozvoljava da pobeđuje više mečeva nego što bi to možda bio slučaj da se igra kraće.

Vudbridž zaključuje:

- Ako se bude igralo u dva seta, onda dajete priliku slabijim teniserima da prođu dalje, a tako ne bi trebalo da bude. Kada igrate u tri dobijena seta, onda morate da znate dobro da čitate igru, kada da pojačate, kada da usporite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading