POTRES U SVETU TENISA: Federer bio pred PENZIJOM, a onda ga je ON vratio na ŠAMPIONSKI PUT!

Autor:

Sport

11.11.2020

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio detalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarski teniser Rodžer Federer

Stefan Edberg, trener Rodžera Federera, rekao je da ga je Švajcarac 2013. godine kontaktirao za saradnju u trenucima kada je veoma teško izlazio na kraj sa Đokovićem, Nadalom i Marejom.

Edberg je optimističan što se Rodžerovog povratka na teren tiče, posebno zbog motivacije i "strasti" prema "belom sportu".

- Radeći sa Rodžerom shvatio sam da je radoznao. Još uvek je strastven prema igri i želi da bude bolji. Čak i danas, siguran sam da radi na tome da se vrati u igru i da još jednom pokuša da dostigne vrh 2021. godine - istakao je Edberg.

On je trenutne probleme švajcarskog tenisera uporedio sa onima od pre sedam godina.

- 2013. godina je bila teška za Rodžera. Imao je problem sa leđima, malo je izgubio svoj put i možda mu je bila potrebna inspiracija. Možda je razmišljao kako da razvije svoju igru U isto vreme, odlučio je da promeni reket, što je mislim bilo veoma važno - izjavio je legendarni Stefan Edberg i zaključio:

RepublikaFoto: youtube.com/ theBeast
Stefan Edberg

- Tada sam se i ja pojavio. Razmišljao sam kako da postane bolji igrač. Mislim da je znao šta želi da uradi. Tako smo započeli saradnju, koja se razvijala iz dana u dan. Bio sam u istoj situaciji kao on. Razgovarali smo, želeli smo da unesemo neke promene, što smo i uspeli. Želeo je da postane ofanzivniji igrač, kakav sam i ja bio. Za njega su bile važne nove uloge, ideje, inspiracija. Opet, promena reketa je ponavljam bila presudna. Tako je sve počelo...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading