CEO ŽIVOT MAŠTAO O SAMPRASU: Kako je Novak Đoković ISPUNIO DEČAČKI SAN!

Autor:

Sport

30.10.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) završiće šesti put tenisku sezonu na prvom mestu ATP liste, čime je stigao i poslednji rekord idola Pita Samprasa (49).

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Mali Novak Đoković

Naime, Nole je odavno prešišao 14 grend slemova, koliko ima Amerikanac, i trenutno je na broju 17, nedavno ga je preskočio po broju nedelja na vrhu ATP liste (Sampras je stao na 286, dok Srbin trenutno broji 292), a kada se sa njim izjednačio i po godinama koje je završio kao prvi reket sveta, može se reći da je Novak ispunio dečački san, čije je ostvarenje sebi zacrtao sa samo šest godina.

- Imao sam šest godina kada sam gledao te 1993. finale Vimbldona, u kojem je Sampras pobedio Džima Kurijera. Bio sam zapanjen njegovim stilom igre i smirenošću. Tada sam shvatio da bih voleo da imam karijeru kao on. Kad si toliko mlad, veruješ u sve. Živite kroz snove i vaši snovi postaju stvarnost - rekao je svojevremeno Đoković u knjizi Stiva Flinka o životu Pita Samprasa.

Pit Sampras i Novak Đoković

Pred Novakom je sada novi cilj, da zadrži prvo mesto do 8. marta i započne 311. nedelju na vrhu ATP liste i tako postane rekorder i po tom parametru jer je Rodžer Federer trenutno neprikosnoven sa 310 sedmica na tronu. Put do tog novog cilja neće biti lak jer sve zavisi od Đokovićevih, ali i rezultata rivala na turnirima do kraja ove i početkom 2021. godine, pre svega, Rafaela Nadala.

 

Ono što Srbinu ide u prilog jeste da se masters u Parizu možda ipak neće igrati zbog korone jer Francuska uvodi sve veće blokade, ali turnir još uvek nije zvanično otkazan. Ako se to desi, Španac neće moći da osvoji nove bodove, dok Novak ostaje na starom jer je prošle godine osvojio titulu, a bodovi su zamrznuti usled pandemije i tumbanja kalendara.

Novak Đoković                                     grend slem titula                           Pit Sampras

17                                                                                                                     14

6                                                              godina završenih na vrhu             6                       

292                                                         nedelja na vrhu ATP liste              286                                             

81                                                            ukupno titula                                  64

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading