FEDERER ĆE POBESNETI: Pred finale sa Nadalom Nole vratio Švajcarca na FABRIČKA PODEŠAVANJA!

Autor:

Sport

10.10.2020

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as otvorio dušu.

Novak Đoković i Rafael Nadal

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je uoči finala Rolan Garosa da mu je "Rafael Nadal najveći rival u karijeri".

- Osvojio je ovaj turnir toliko puta, mislim da nijedan igrač nikad nije osvajao neki turnir toliko puta. Izgubio je samo dvaput u čitavoj karijeri ovde - podsetio je Novak na dominaciju Španca u Parizu, ali vidi svoju šansu i u uslovima koji nisu najidealniji da Rafina igra dođe do punog izražaja.

- Uslovi za igru su drugačiji nego oni na koje smo navikli ovde u maju i junu, tako da mislim da to može biti bolja šansa po mene, jer lopta ne odskače toliko visoko, preko ramena, kao što on šalje obično.

Ipak, Nole je iskazao puno poštovanje prema "kralju šljake".

- Bez obzira na uslove i sve, to je Rafa, opet je u finalu, i igramo na šljaci. Igram protiv njega u finalu Rolan Garosa, znam taj osećaj. Gubio sam većinu mečeva koje sam igrao sa njim ovde, ali sam i takođe pobedio jedan meč 2015. u tri seta, u četvrtfinalu. To je meč na koji se često vraćam i pokušavamn da iz toga izvučem neke pozitivne stvari i taktički koristim protiv njega. Ne osećam se umorno posle meča sa Cicipasom iako je trajao četiri sata,  osećam se dobro. Dan i po će biti sasvim dovoljno za oporavak. Radujem se velikoj borbi sa Rafom.

Niko nikad u istoriji tenisa nije igrao toliko puta i na tom nivou, za toliko pehara, kao Rafa i Nole, i zato Srbin smatra da mu je Španac najveći rival u karijeri.

- Igrao sam sa njim više puta nego sa bilo kojim drugim igračem u profesionalnoj karijeri. Naš međusobni skor je najveći možda u sportu, skoro 60 puta smo igrali jedan protiv drugog, nisam siguran koliko... On je definitivno moj najveći rival - poručio je Novak Đoković.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading