JAČI OD BOLOVA, POVREDE, KIŠE! Nole preživeo DRAMU i OSVETIO se Karenju Busti za POLUFINALE Rolan Garosa!

Autor:

Sport

07.10.2020

16:26 >> 19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan meč u "gradu svetlosti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji igrač sveta Novak Đoković

Prvi reket sveta Novak Đoković uspeo je da preokretom trijumfuje protiv Španca Pabla Karenja Buste rezultatom 3:1 (4:6, 6:2, 6:3, 6:4), nakon više od tri časa borbe na terenu "Filip Šatrije" u Parizu.

Nole će se u polufinalu Rolan Garosa sastati sa grčkim teniserom Stefanosom Cicipasom koji je nadigrao Rusa Rubljova sa ubedljivih 3:0.

Srbin je loše započeo susret, imao je velikih problema sa povredom leve ruke, a Španac je to iskoristio i rešio taj period igre za vođstvo od 1:0.

Noks je imao fenomenalan odgovor u 2.setu u kome je potpuno počistio španskog tenisera i sa dva brejka više stigao je do izjednačenja. U istom ritmu naš as je počeo treći set, ali se Karenjo Busta vratio. Ipak, pri rezultatu 3:3 Đoković je spojio tri gema i preokrenuo tok susreta.

U, ispostaviće se, odlučujućem setu konstantno je "visio" Španac. Naš teniser je tek u osmom gemu oduzeo servis protivniku, iako je pre toga ispustio šest brejk prilika. Do kraja je koncentrisanom igrom zadržao stečeno vođstvo za okršaj sa Grkom za novo finale.

U isto vreme Đoković je na neki način servirao "osvetu" Karenju Busti nakon bolne diskvalifikacije u osmini finala US Opena. Polufinalne borbe na programu su u petak, a u nastavku možete pogledati tok meča koji ste mogli da pratite uživo na našem portalu.

4.set

5:4 - Novak Đoković se u potpunosti fokusirao na naredni gem u kome će servirati za polufinale RG. Španac smanjuje zaostatak, ali sada sledi ono najvažnije.

5:3 - Uporan je 18. igrač sveta. Karenjo Busta se ne predaje, došao je do 40:15, ali je Nole smogao snage da izjednači. Ipak, Španac je još jednom zapretio, a naš as se izvukao i stigao na gem od trijumfa.

4:3 - Konačno i taj brejk! Đoković je poveo 40:15, Busta je imao odličnu situaciju na mreži, ali je promašio. Srbin pred polufinalom Rolan Garosa!

3:3 - Fenomenalni servisi srpskog tenisera koji je još jednom sa "nulom" izjednačio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nole na meču sa Karenjom Bustom

2:3 - Đoković je proradio tek na 40:0 za rivala. Odigrao je dva sjajna poena, najpre sa osnovne linije, a potom i na mreži, a usledila je i dupla servis greška. Stigao je Nole i do brejk lopte, ali nije mogao da napravi odlučujuću razliku u ovom setu, bar za sada,

2:2 - Prvi reket planete osvaja još jedan težak gem na razliku, ali sada Špancu nije dozvolio brejk prilike.

1:2 - Majstorskim slajs udarcem Đoković je stekao dve brejk šanse. Ipak, Španac je najpre odservirao as, pa odigrao servis-volej čime je poravnao na 40:40. Drama se tada nastavila novim brejk loptama našeg igrača. Karenjo Busta se u dva navrata izvukao i ponovo poveo.

 

 

1:1 - Imao je blagih poteškoća Nole u svom prvom servis gemu u 4.setu, ali ga servis služi sve bolje, što mu pomaže da odbije napade izuzetno motivisanog Pabla.

0:1 - Perfektan gem Pabla Karenja Buste koji je lako stigao do početnog vođstva u 4.setu.

Đoković je preokrenuo na 2:1, nakon tri vezana gema koja su mu pripala u finišu 3.seta!

 

 

6:3 - Sjajni Noks! Srbin bez prepuštenog poena rivalu stiže do prednosti od 2:1 u setovima!

5:3 - Nole je stekao još jedan brejk i serviraće za vođstvo!

4:3 - Još jedan dramatičan gem koji osvaja naš teniser. Uspeo je da sačuva svoj servis, iako je Španac imao novu priliku za preokret. Nakon đusa i as servisa, Noks ponovo vodi.

 

 

3:3 - Španski teniser je kompletirao furiozan povratak u 3.set sa samo jednim prosutim poenom.

3:2 - Lošim volejom na mreži Đoković je omogućio Karenju Busti dve brejk šanse. Već kod prve pomogao mu je vrh mreže, pa je oduzeo servis najboljem na planeti, pa će u narednom gemu servirati za izjednačenje.

3:1 - Španski teniser se "upisao" na semaforu, Nole ima brejk viška.

3:0 - Za samo dva minuta Đoković je potvrdio brejk i ima ogromnu prednost u 3. periodu igre.

2:0 - Odmah je Noks stigao do novog brejka i sada se nalazi u brutalnoj seriji protiv "posrnulog" Španca!

 

1:0 - Ponovo dug gem, a kada se ušlo u igru na razliku Busta je "prokockao" dve brejk šanse. Novak je strpljivom igrom poveo u 3.setu, nakon čega je usledio pobednički urlik koji se prolomio "gradom svetlosti".

 

Sjajan set Novaka Đokovića, sada je rezultat 1:1

 

6:2 - Nole ekspres! Duplim brejkom Noks poravnava rezultata, a još jednom je Španac "počišćen" sa nulom!

5:2 - Đoković je u svom stilu pronašao fenomenalan ritam kada je to najpotrebnije. Karenjo Busta će biti pod pritiskom već u narednom gemu kada servira za opstanak u setu.

4:2 - Španac je smanjio zaostatak u 2.setu bez izgubljenog poena, ali je za Srbina najvažnije da pokuša da zadrži svoj servis do kraja seta.

 

4:1 - Novak su ponovo suočio sa brejk loptom, ali ga je u finišu gema sjajno poslužio servis, pa je uvećao svoju prednost.

3:1 - Perfektan gem Noleta na servis Španca. Srbin je poveo sa 40:15, iskoristio je drugu brejk loptu i po drugi put danas oduzeo servis protivniku.

2:1 - Đoković je spasao dve brejk lopte, pa je uspeo da ponovo povede, ipak Karenjo Busta ozbiljno preti našem asu i u drugom intervalu igre.

1:1 - Sigurni servisi, ali i igra u polju španskog asa koji je izjednačeio rezultat u drugom setu.

Noletov problem sa levom rukom

1:0 - Nole je odlično počeo drugi interval igre pa je uspeo da povede uz dva prepuštena poena rivalu na svoj servis.

Karenjo Busta je 1.set rešio u svoju korist rezultatom 6:4

 

 

4:6 - Rutinski je Španac priveo kraju prvi set i stigao do prednosti.

4:5 - Karenjo Busta pravi ribrejk i u narednom gemu će servirati za vođstvo.

4:4 - Fenomenalna igra Đokovića! Najpre je stigao do izjednačenja, a zatim je ispustio i prvu brejk šansu. Ipak, usledio je magičan pasing šot na mreži, a potom i dupla greška španskog tenisera.

3:4 - Noks je smanjio zaostatak, ali rival i dalje ima prednost brejka pred završnicu prvog seta.

2:4 - Još jedan lagan gem za Španca na svom servisu, kojim je potvrdio stečeni brejk viška.

2:3 - Odličan gem Pabla Karenja Buste koji je uspeo da oduzme servis Đokoviću sa samo jednim izgubljenim poenom. Očigledno je da srpski as muči muku sa rukom koja ga onemogućava da se u potpunosti fokusira i pruži svoj maksimum.

 

 

2:2 - Đoković još jednom nije uspeo da ugrozi servis rivala koji je lako stigao do novog poravnanja.

2:1 - Srbin je ponovo poveo, iako je Španac pripretio na 30:30, ali je onda napravio jednu grešku, a zatim je najbolji igrač sveta dobrim početnim udarcem okončao svoj servis grem.

1:1 - Karenjo Busta je poravnao posle rutinski odigranog gema. Nole je imao problem sa nadlakticom leve ruke, ali se nadamo da će sve biti u redu.

1:0 - Perfektan start Noleta, poveo je bez izgubljenog poena.

1.set

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading