NOVAKU OTVOREN PUT DO FINALA: Još jedan GIGANT ispao sa Rolan Garosa!

Autor:

Sport

01.10.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljaju se iznenađujući rezultati na Rolan Garosu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Kanadski teniser Denis Šapovalov eliminisan je u drugom kolu od Španca Roberta Karbaljesa Baene sa 3:2 (7:5, 6:7(5), 6:3, 3:6, 8:6) posle 297 minuta igre.

Tako je Rolan Garos ostao i bez 9. nosioca, pa će 101. teniser sveta igrati u 3. kolu protiv Grigora Dimitrova. Šapovalov je bio Novakov potencijalni rival u polufinalu, pa ovakav ishod može da raduje i najboljeg tenisera sveta kome je sad put ka tituli olakšan.

Španac je posle velike borbe osvojio prvi set. Napravio je Baena brejk na početku meča i poveo sa 2:1. Ipak, Kanađanin je u poslednjem trenutku vratio brejk i izjednačio na 5:5. Umesto da Šapovalov iskoristi psihološku prednost, izgubio je naredna dva gema, samim tim i set, pa je Baena poveo sa 1:0.

Drugi set takođe doneo je veliku borbu. Teniseri su razmenili po dva brejka, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Tu se nešto bolje snašao Šapovalov, pa je izjednačio na 1:1.

Naredna dva seta bila su preslikana, prvo je Baena u trećem bio bolji sa 6:3, a onda mu je u četvrtom istom merom uzvratio Kanađanin.

Vrhunac drame bio je u poslednjem setu. Šapovalov je bio blizu pobede, prvo je napravio brejk i poveo sa 3:2. Vodio je sa 5:4 Kanađanin i servirao za pobedu, ali mu Španac oduzima servis i poravnvava na 5:5. Šapovalov pravi novi brejk i ponovo servira za trijumf, ali još jednom ne uspeva, pa Baena izjednačuje na 6:6. Posle ovog gema Kanađanin je potpuno pao psihički, pa rival osvaja naredna dva gema i odlazi u 3. kolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading